Frank Schuttert derde in Grote Prijs van Twente

Frank Schuttert derde in Grote Prijs van Twente

0 145
Frank Schuttert en Chianti's Champion

Frank Schuttert eindigde als derde in de viersterren Grote Prijs van Twente met zijn negenjarige hengst Chanti’s Champion. ‘Heel tevreden,’ klinkt het uit de mond van Schutttert. De Britse Laura Renwick won met haar Nederlandse paard Bintang II en was ruim vier seconden sneller dan de Fransman Angot. Vijf Nederlandse ruiters namen deel aan de barrage waarin negen combinaties streden om de hoofdprijzen.

Weinig ervaring

Frank Schuttert lacht breeduit na zijn foutloze barrage in de tijd van 44,19 seconden. ‘Als je weet dat Laura Renwick foutloos is, dan is ze moeilijk te kloppen,’ lacht Schuttert. ‘Zoveel wedstrijden op dit niveau heeft mijn paard Chianti’s Champion nog niet. Hij is pas negen en is de laatste maanden echt sterker geworden. Hij heeft in La Baule en Rotterdam veel ervaring opgedaan en daar had ik vandaag profijt van. Misschien had ik van hindernis 2 naar 3 in de barrage een galopsprong minder kunnen maken, maar ik zag die afstand zo snel niet.’

Bondscoach verwacht veel

Bondscoach Rob Ehrens gaf eerder in het seizoen al aan veel van de combinatie Schuttert en Chianti’s Champion te verwachten. Frank beaamt dat: ‘Ik heb er veel vertrouwen in.’ Maar dan moet de hengst, in eigendom van Jos Lansink en Willy van der Ham niet verkocht worden en voor de Nederlandse sport behouden blijven.

Nederlanders in de top 10

Johnny Pals beet het spits af in de barrage met Wesselina en deed dat foutloze, waarmee hij als vijfde eindigde. Zesde en zevende werden Michael Greeve met Whitney BB en Ben Schröder met Davino Q. Doron Kuipers en Charley eindigden als nummer 9.

Winnares Laura Renwick was voor de eerste keer op het viersterrenconcours in Geesteren en won op de finaledag ook het jachtspringen en mocht twee auto’s mee terugnemen naar Engeland.

Uitslag CSI4* Grote Prijs van Twente, 1.60m:

  1. Laura Renwick (GBR) met Bintang II (v.Tangelo van de Zuuthoeve), 0 – 0 in 40,91 seconden
  2. Cedric Angot (FRA) met Saxo de la Cour (v.Dollar de la Pierre), 0 – 0 in 42,60 seconden
  3. Frank Schuttert met Chianti’s Champion (v.Champion du Lys), 0 – 0 in 44,19 seconden

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Reacties