Fokproduct Roelof Bril nieuwe GP-belofte van Beezie Madden

Fokproduct Roelof Bril nieuwe GP-belofte van Beezie Madden

0 1051
Beezie Madden hier met Simon (foto Leanjo de Koster)

In Mexicaanse dienst behoort de Tangelo van de Zuuthoeve-zoon Darry Lou al jarenlang tot de top van zijn jaargang. De uitzonderlijke kwaliteiten en zijn dito palmares viel ook Beezie Madden op. Deze week kocht zij de door Roelof Bril gefokte kleinzoon van Grote Prijzen-winnares Burggravin.

Onder de 63-jarige Alberto Aldana schudde de negenjarige Darry Lou (Tangelo van de Zuuthoeve x Nabab de Rêve) de nulrondes op 1.45/1.50m-niveau uit zijn mouw. Zo werd het duo in februari nog dubbel nul zesde in de 1.50m-GP van Balvanera. De Mexicaan kocht het toptalent als vierjarige bij Roelof Bril, bij wie hij vaker met succes een paard heeft aangeschaft. ‘Op de één of andere manier pikt Alberto er elke keer de goede paarden uit bij mij’, lacht Roelof, die met de stam van Burggravin een uitstekend fokkende familie in handen heeft. ‘Darry Lou is altijd een heel opvallend paard geweest en hij heeft, net als de rest van deze familie, een zeer goede instelling. Dat hebben ze niet van een vreemde want daar blonk Burggravin zelf ook mee uit. Het is echt opvallend hoeveel paarden er uit deze relatief kleine stam nu in de sport boven komen drijven.’

Toekomstig toppaard
Op zoek naar een nieuw Grand Prix-paard liep de Amerikaanse topamazone Beezie Madden tegen de voskleurige KWPN’er aan. ‘Alberto heeft altijd gezegd dat hij Darry Lou een keer zou verkopen, omdat hij op leeftijd is en Darry Lou eigenlijk te goed voor hem is. Ik ben blij dat hij de kans heeft gegrepen nu Beezie er zo achteraan zat. Darry Lou vertrekt deze week naar haar en ze heeft er hoge verwachtingen van’, weet Roelof. Hij fokte de extra springende voshengst uit de merrie Venus (v.Nabab de Rêve), die hij later aan vriend en fokker Bertil Bosklopper verkocht. De Groningse fokker liet de merrie met succes in het internationale 1.45m uitbrengen door Deborah Jackson. Venus leverde ook al de internationale springpaarden Cold Case (v.Canturo) en Beat Me (v.Tangelo van de Zuuthoeve) en is bovendien grootmoeder van de beloftevolle KWPN-goedgekeurde hengst F-One USA (v.Toulon), die door Ben Maher gereden wordt.

Nieuwe troef
Alberto Aldana heeft nog een jongere troef uit de Burggravin-lijn achter de hand. Met de zesjarige Good Choice (Tangelo van de Zuuthoeve x For Pleasure) lijkt hij opnieuw een toekomstige topper in handen te hebben. ‘Dat is ook een abnormaal goed springpaard en zijn moeder Best Choice heb ik nu teruggehaald voor de fokkerij. Want paarden van het kaliber Darry Lou en Good Choice zijn er nooit genoeg!’, aldus Bril.

Bekijk hier een video van Darry Lou

Jenneke Smit voor Hoefslag

Reacties