Fibonacci met Cian O’Connor in Peelbergen

Fibonacci met Cian O’Connor in Peelbergen

0 776

In de eerste dikke rubriek van de Peelbergen Wintertour, de kwalificatie voor de CSI2* Grote Prijs, zagen we een verrassende combinatie in de ring: niet vaste amazone Lilie Keenan (VS), maar mentor Cian O’Connor zat in het zadel van Fibonacci.

Lillie Keenan kocht de For Feeling-schimmel ruim een half jaar geleden van topamazone Meredith Michaels-Beerbaum (foto). Die sprong er onder andere mee naar teamgoud in Rio en teamzilver op het EK in 2015.

Gecontroleerde rit

In Kronenberg was de combinatie O’Connor/Fibonacci goed voor een zeer gecontroleerde ronde zonder hindernisfouten. De grote ruin had weinig moeite met het parcours, met een hoogte van maximaal 1.40m. Wel was er een strafpunt vanwege het overschrijden van de tijd.

Super Sox

Het is niet voor het eerst dat O’Connor de teugels van een paard van zijn pupil in handen heeft. Zo zien we hem regelmatig met Skyhorse (BWP, v. Calvaro) en met name met Super Sox (Hann. v. Salito) voert hij – net als Keenan – zit hij vaak in de prijzen. Keenan gaat overigens ook gewoon van start tijdens deze Peelbergen Winter Tour, met Skyhorse.

Abdel Saïd wint

Deze keer echter geen prijs dus voor Fibonacci. In deze grote rubriek direct op tijd (105 deelnemers!) was het Abdel Saïd die met Sophia Z (v. Stakkatol) de eerste plaats opeiste, vóór Conor Swail met de KWPN-ruin Domino van de Valhoeve (v. Lord Z) en Angelique Hoorn met de eerder door Nynke de Vries gereden Brego R’N B (v. Namelus R).

Winst voor snelle Guapa

Angelique Hoorn met Guapa (v. Cantos) begin dit jaar in Drachten

In de CSIYH-rubriek over 1.30/135m was het Hoorn die de overwinning opeiste. Met de altijd vlugge Cantos-dochter Guapa was ze duidelijk sneller dan Markus Renzel met Gipsy (v. Corlensky G).

Uitslag CSI2* kwalificatierubriek

Foto’s: DigiShots

Reacties