FEI zet equipes voor het blok in St. Gallen

FEI zet equipes voor het blok in St. Gallen

0 14
Bondscoach Rob Ehrens

De Duitse chef d’equipe Otto Becker en zijn ruiters toonden lef door in Sankt Gallen niet van start te willen gaan in de derde editie van de eerste divisie wedstrijd van de Furusiyya FEI Nations Cup. Becker en zijn team accepteerden daarmee dat zij dit jaar geen enkel punt meer in deze competitie kunnen pakken, niet start gerechtigd zijn in de finale en ook volgend jaar mogelijk niet aan start mogen verschijnen van deze wedstrijdenreeks.

De FEI wilde bij monde van John Roche van geen enkele regel afwijken, omdat volgens de FEI er geen sprake is van ‘force marjeure’. Nederland gaat wel van start in de wedstrijd, maar de Nederlandse ruiters laten London, VDL Bubalu, Sterrehof’s Tamino en VDL Groep Verdi op stal. Daarvoor in de plaats zadelt Gerco zijn paard Seoul, Jur komt aan de start met VDL Emmerton, Marc rijdt Sterrehof’s Opium en Leon Thijssen neemt de plaats in van Maikel van der Vleuten. Thijssen start met Hearttagho.

“Ik zou ook het liefste willen dat deze wedstrijd geen doorgang zou vinden, maar de FEI zet ons met de daaraan verbonden consequenties enorm onder druk. De Nederlandse ruiters zijn zich ten volle van hun verantwoordelijkheid bewust ten opzichte van hun paarden, maar ook ten opzichte van de Nederlandse springsport, en hebben daarom besloten om toch van start te gaan. Ik vind het persoonlijk jammer dat naast Duitsland, Nederland en België de overige vijf landen onze visie niet deelden en toch wilden rijden. Als we één lijn hadden kunnen trekken had de FEI ons niet uitklaar kunnen spelen, zoals ze nu hebben gedaan”, aldus bondscoach Rob Ehrens.

Hoefslag/KNHS

Reacties