FEI verbiedt officials werken bij Global Champions League

FEI verbiedt officials werken bij Global Champions League

0 689
springen springruiter

De hippische federatie FEI verbiedt haar officials om werkzaam te zijn op wedstrijden van de Global Champions League, zo meldt zij in een brief die verstuurd is aan alle FEI-officials. Wanneer de officials zich niet aan deze regel houden worden zij zes maanden geschorst van nationale en internationale FEI-wedstrijden.

Eerder oordeelde het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) al dat de FEI haar ruiters niet mocht straffen voor het participeren aan de GCL-wedstrijden. Het lijkt er nu op dat de hippische federatie nu een nieuwe troef heeft om de GCL-wedstrijden te dwarsbomen. Het verbod op het werken bij de GCL-wedstrijden is volgens eigen zegge “uit bescherming.” De officials zouden namelijk de wettelijke bescherming verliezen wanneer zij werken op een competitie die niet door de FEI is goedgekeurd, en daarnaast zouden zij niet verzekerd zijn. In de brief die de FEI aan haar officials heeft geschreven staat onder meer te lezen: “Het enorme prijzengeld in deze teamcompetities kan ertoe leiden dat de beslissing van de official als discutabel wordt beschouwd en eventueel wordt aangevochten. Omdat de Global Champions League zich buiten het juridische kader van de FEI verplaatst, kan zij haar officials in een geschil geen bescherming en ondersteuning bieden.”

Bij overtreding van de regel wordt de desbetreffende official zes maanden geweerd van nationale en internationale FEI-wedstrijden. “Houd er rekening mee dat de recente beslissing van de Belgische mededingingsautoriteit niet speciaal van toepassing is op Artikel 158,6 betreffende de FEI officials. Daarom heeft de FEI het recht om de regel betreffende de illegale wedstrijden op de FEI officials toe te passen.”

Foto: Remco Veurink
Bron: St. Georg

Vergelijkbare artikelen

Reacties