Excellentia de Muze is niet meer

Excellentia de Muze is niet meer

0 208

Twee dagen na het overlijden van haar grootmoeder Qerly Chin blies gisteravond haar dochter Excellentia de Muze (v. For Pleasure) de laatste adem uit bij fokker Joris de Brabander van Stal de Muze. Excellentia was een dochter van Narcotique II de Muze (v. Darco), die internationaal carrièr maakte onder Eric Lamaze. De pas elfjarige merrie had meerdere bekende (half)broers en zussen, zoals Farfelu de la Pomme, Seacoast Ferly, Quel Hero de Muze en Querlybet Hero.

Als vierjarige was ‘Excelleke’ telkens foutloos in de Klassieke Cyclus. Op het Belgisch Kampioenschap was ze finaliste, waar ze in de barrage een fout kreeg. Iets langer dan zes jaar geleden kwam er al een voortijdig einde aan de veelbelovende loopbaan van de merrie door een ongeval. Na revalidatie kon ze gelukkig nog wel haar stempel drukken op de fokkerij via embryotransplantatie.

Op de hengstenkeuring 2011 in Moorsele werd haar zoon Inshallah de Muze (v. Nabab De Reve) tot Siegerhenst uitgeroepen. Ook volle zus Incroyable de Muze behaalde al een aantal overwinningen op internationaal niveau met de Duitse ruiter Marc Bettinger. Heroine de Muze, dochter van Tinka’s Boy, wordt internationaal uitgebracht door de Japanese ruiter Taizo Sugitani. Verder is er nog Iphigenia de Muze (v. Erco van ’t Roosakker) die succesvol wordt uitgebracht door Gregory Wathelet. Ondertussen staat ook Huxx de Muze (v. Nabab de Reve) bij de Belgische topruiter.

Persbericht Stal De Muze/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties