Eventingamazone wint wereldbekerwedstrijd in Ocala

Eventingamazone wint wereldbekerwedstrijd in Ocala

0 124

Met een dubbele nulronde schreef de Amerikaanse amazone Marilyn Little de CSI3*-wereldbekerwedstrijd van Ocala op haar naam. Little kennen we vooral als eventingamazone met toppaard Demeter, die eerder onder het zadel van Raf Kooremans liep. Met deze merrie won ze zowel team- als indiviueel goud op de Pan Am Games vorig jaar. Met de twaalfjarige Hannoveraanse merrie Corona 93 (Cordalmé Z x Lenz xx) was ze 31 concurrenten te snel af in de met 100.000 dollar gedoteerde GP van Ocala, over 1.40-1.60m.

Slechts drie van de tien barragekandidaten overwonnen de finaleronde zonder fouten. De negentienjarige Chloe Reid werd tweede met de hengst Codarco (ISH, Darco x Oramé). Katie Dinan had met Dougie Doug (ISH, VDL Douglas x High Roller) alle troeven in handen voor de overwinning, maar zij koos voor een veilige nulronde en werd derde.

Little koos in 2010 voor de eventing en werkte zich snel op tot en met het hoogste niveau. In de wintermaanden keert ze echter graag terug naar het springen, de discipline waarin ze oorspronkelijk haar eerste successen vierde. In Ocala bereidt de 34-jarige amazone ook haar eventingpaarden voor op het komende seizoen en zo kan ze beide disciplines combineren. Ondanks haar recente successen in de springpiste – ze won nog een aantal rubrieken – heeft Little haar pijlen gericht op de eventingsport in Rio. ‘In Demeter heb ik gewoon het perfecte paard voor de Olympische Spelen’, vertelt ze. Haar winnende paard in de Grote Prijs van Ocala, Corona, is geen optie voor de eventing. ‘De jury zou haar dressuur helemaal niks vinden en ik moet zeggen dat ik het daar mee eens zou zijn…’, is ze van mening. ‘Deze dame is heel speciaal en in over de hindernissen gaat ze er voor 150% voor. Misschien dat ik volgend jaar met haar weer grotere plannen heb in de springring. Meer eerst Rio met Demeter!’

FEI//Hoefslag

Foto: FEI/Anthony Trollope

Reacties