New Orleans niet gegund

New Orleans niet gegund

0 48

De executoriale veiling van springstal Eurocommerce heeft gisteren 11,5 miljoen euro opgebracht. Dat is het totaalbedrag voor 27 paarden – waaronder het Olympische springpaard London (8,6 miljoen) – en de inventaris, waaronder vrachtwagens en stalbenodigdheden. Al deze kavels zijn inmiddels gegund aan de bieders, die hun goederen na betaling in de komende dagen afhalen.

Veilinghuis BVA-auctions en Rabobank maken de kopers van de paarden niet bekend. Het is aan de kopers zelf om hierover mededelingen te doen. Dit geldt ook voor het Olympische paard London en de mogelijkheid of Gerco Schröder dit paard kan blijven berijden. Rabobank is tevreden over het proces en de opbrengst van deze online veiling: aansluitend op de kijkdagen waren er ruim 800.000 unieke bezoekers op de site. De veilingopbrengst is aanzienlijk in relatie tot de nog openstaande vordering van ruim 50 miljoen euro op Visser.

Cleveland, Namelus R en New Orleans niet gegund

Op het paard Cleveland en het 50 procent aandeel in het paard Namelus R is  geen bod uitgebracht. Het paard  New Orleans is vanwege een te lage bieding niet gegund. Deze en andere paarden die in de aanloop naar de veiling nog zijn getraceerd, zullen later worden verkocht. Pennsylvania kon niet gegund worden vanwege onduidelijkheden rondom de eigendomssituatie.
Ook de vrijwillige veiling van het stallencomplex te Lochem is niet gegund omdat de biedingen stokten op 2,05 miljoen, ruim onder verwachte opbrengstprijs. Dit vastgoed komt nu op reguliere wijze te koop.

Persbericht Rabobank

Reacties