Deejay en Cidane weer naar winst

Deejay en Cidane weer naar winst

0 50

De GMB KWPN/KNHS Hengstencompetitie in Enschede is voor de springhengsten begonnen met de klasse L. De vierjarige hengsten lieten zien veel kwaliteit te hebben. De overwinning ging naar de goed springende Etoulon VDL (Toulon x Calvados) onder James Billington. In beide rondes gaven juryleden Roelof Bril en Peter Geerink een 8,5 voor het springen, met in de tweede ronde een 8 voor de rijderij. ‘Een heel goed optreden hier vandaag. Hij springt met fantastisch veel kwaliteit, wat ook in de dubbelsprongen goed tot uiting kwam’, sprak Bril over de atletische hengst. Etoulon kwam uit op 49,5 punten.

El Salvador op twee

De imponerend springende El Salvador (Vigaro x Kojak) onder Sjaak Sleiderink eindigde vlak achter Etoulon. In Deurne kwam dit springtalent niet aan de finish de eerste ronde, maar in Enschede liet hij twee indrukwekkende rondes zien. Als enige paard ontving deze zeer voorzichtige en atletische El Salvador een 9 voor het springen, in de tweede ronde. Derde werd de patente recent gekeurde Edinburgh (Vleut x Darco) onder Kristian Houwen. Voor het springen ontving de vlugge hengst tweemaal een 8. De winnaar van Deurne eindigde in Enschede als goede vierde: El Clarimo (Clarimo x Limbus) onder Samantha Bos.

Snelle winst voor Deejay

De klasse M zorgde weer voor mooie sport. Niet minder dan veertien combinaties bereikten de barrage. Net als in Deurne bleek niemand opgewassen tegen de kwaliteitsvolle, kort draaiende Deejay (Contendro I x Clinton) onder Doron Kuipers. De tweede plek werd ingenomen door Coco Bongo Boy (Rheinland, Cassini Boy Junior x Kigali) onder Otmar Eckermann, gevolgd door SF-hengst Ulys des Belerbes (Mr. Blue x Rebel Z) onder Hanno Ellermann. Dakar TN (AES, Nabab de Reve x Holland), ook al gereden door Hanno Ellermann, werd vierde. De beste KWPN-goedgekeurde hengst eindigde als vijfde, namelijk de goed springende VDL Groep Do Spirito (Indoctro x Corrado I) onder Niclas Parmler. De patente voshengst valt op met zijn voorzichtigheid en extra sprongafloop. Zesde werd de met veel vermogen springende Dakar VDL (Cardento x Nimmerdor) onder James Billington, die veel progressie laat zien. Als snelste vierfouter in de barrage pakte Dortmund HS (Vigaro x Triton) onder Kristian Houwen de zevende positie.

Cidane toont weer kwaliteit

De KWPN-goedgekeurde hengst Cidane (foto, Heartbreaker x G.Ramiro Z) won net als vorige maand in Deurne de hengstencompetitie in Enschede in de klasse Z. De winnaar van brons op het WK voor vijfjarigen in september. Begin dit jaar won de fantastisch meewerkende hengst de hengstencompetitie in de klasse M en hij is nu zeer sterk begonnen in de competitie klasse Z. De tweede plek ging naar de voorzichtige NRPS-hengst Tinka’s Hope (Tinka’s Boy x Royal Feu) onder Jesper Romp, die ook foutloos bleven in de barrage. Op de derde plek de Zangersheide goedgekeurde Boeve’s Con Corrado (Corrado I x Cassini I), die onder Ellen Zwijnenberg tegen één springfout aan liep. De sterk springende KWPN-goedgekeurde hengst SLI Chacco Boy (Chacco Blue x Ircolando) bezette onder Arnold Boerekamps de vierde plek.

Klik hier voor de uitslag van de hengstencompetitie springen klasse L.
Klik hier voor de uitslag van de hengstencompetitie springen klasse M.
Klik hier voor de uitslag van de hengstencompetitie springen klasse Z.

KWPN/Hoefslag

Reacties