Enige EPTM-test merrie slaagt met 83,5 punten

Enige EPTM-test merrie slaagt met 83,5 punten

0 173
algemeen keuring eptm merriekeuring hengstenkeuring

Gisteren was er één merrie in de EPTM-test die examen heeft gedaan. Deze merrie is op het KWPN-centrum zadelmak gemaakt en kon slagen met een totaalscore van 83,5 punten.

A Marilynn C Z slaapt voor EPTM

A Marilynn C Z (Aganix du Seigneur x Diarado) heeft een zeer goede ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen weken. ‘Ze laat zich goed rijden, heeft een goede balans is galop en viel op met haar kwaliteit op de sprong. Ze springt goed met het lichaam naar boven, met een gelijkmatige voorbeentechniek en maakt de sprong achter goed af. Opvallend is dat ze op de oxer zeer goed naar voren kan doorschakelen en weet te overtuigen met haar lichaamsgebruik en atletisch vermogen.’

De merrie van Bert Coppens uit Velddriel scoorde voor refelexen, techniek, vermogen, instelling en aanleg als springpaard een 8,5.

Stamboekopname

Na afloop werd de merrie aangeboden voor stamboekopname, wat geen probleem was. Ze scoorde 70 punten voor exterieur en 85 punten voor springen. Aansluitend werd ze bevorderd tot keurmerrie en in combinatie met het reeds behaalde PROK-certificaat kwam het elitepredicaat binnen bereik.

 

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties