Emerald, Verdi TN en VDL Groep Beauty in top vijf GP-kwalificatie Valkenswaard

Emerald, Verdi TN en VDL Groep Beauty in top vijf GP-kwalificatie Valkenswaard

0 171
Emerald van 't Ruytershof en Harrie Smolders
Harrie Smolders en Emerald en Emerald van 't Ruytershof (foto: Remco Veurink)

De Nederlandse springsport en fokkerij kenden een fantastische start van de Grand Prix-dag in Valkenswaard. In de 1,55m/1,60m-kwalificatie voor de Longines Global Champions Tour Grand Prix eindigden Emerald, VDL Groep Verdi TN en VDL Groep Beauty in de top vijf.

Winst voor Wathelet

De Belg Gregory Wathelet streek in de voorronde van de Grote Prijs van Valkenswaard met Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) de hoofdprijs van 51.150 euro op. Harrie Smolders werd derde met Emerald (v. Diamant de Semilly) en mocht 23.000 euro op zak steken.

Van der Vleuten vierde, van Asten vijfde

Maikel van der Vleuten zette ook een zeer sterke openingsrit neer met VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) en eindigde op plaats vier (15.000 euro). Ook voor VDL Groep-teamgenoot Leopold van Asten lag er een mooie cheque klaar. Met VDL Groep Beauty (v.For Pleasure) was Van Asten de eerste foutloze in de pittige GP-kwalificatie en pakte hij de vijfde plaats.

Cuplandra (v. Upgrade), die gisteren nog een overwinning opstreek, eindigde vandaag onder het zadel van Carlos Lopez op een zevende plaats als snelste vierfouter in 68,49 seconden.

De Longines Global Champions Tour Grand Prix van Valkenswaard begint vanavond om 18:00 uur en is live te zien via Global Champions Tour.com .

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 41)

 

Reacties