Eliteveiling Borculo: springveulens met talent voor ‘een dikke proef’

Eliteveiling Borculo: springveulens met talent voor ‘een dikke proef’

0 388

Aanstaande donderdag komen in Borculo 46 springveulens onder de hamer van veilingmeester Koen Olaerts. Veulens die geselecteerd zijn op de drie pijlers van Eliteveiling Borculo: afstamming, exterieur en atletisch vermogen. De galop is voor de springveulens natuurlijk het allerbelangrijkst, maar deze veulens kunnen allemaal ook heel goed draven. Het zijn echte atleten met formaat die het in zich hebben om later een ‘dikke proef’ te gaan springen. Eerder werd ook al de dressuurcollectie voorgesteld.

60 Mr Blue x Carthago
Kings Blue

Kings Blue (Mr. Blue x Carthago) is daar een voorbeeld van. Deze imponerende schimmel is gefokt uit beste merrielijn van Frankrijk. Tophengst Kannan is een gevierde hengst in Frankrijk. Twee veulens in de veiling hebben Kannan, die het best vertegenwoordigd was in de EK-finale gisteren, als vader. Franse springgenen heeft de selectiecommissie gevonden in veulens van Nabab de Reve, zijn vader Quidam de Revel, Ephebe For Ever en het springfenomeen Quickly de Kreisker die al enkele malen de wereldranglijst aanvoerde.

VDL Groep Verdi TN N.O.P. is de meest succesvolle hengst op de kampioenschappen van de laatste jaren. Twee voortreffelijke dochters komen donderdag in de veiling. Uit Verdi-merries komen er ook twee kleindochters van de topper van Maikel van der Vleuten te koop. Jur Vrieling is hengstenruiter bij uitstek. Zijn VDL-Grand Prix hengsten Arezzo, Carrera, Zapatero en Zavall zijn donderdag goed vertegenwoordigd in Borculo.

84 Cornet Obolensky Caretano Z_2
Cornet Obolensky x Caretano Z

Heartbreaker komt vaak voor in de pedigrees van de springveulens. De topvererver is via zijn zoon Cidane grootvader van twee hoogbenige klasseveulens. Action Breaker lijkt in de voetporen te treden van zijn vader en heeft een dochter in de veiling. Het succes van Cornet Obolenksy in de sport en de fokkerij is ook te verklaren als kleinzoon van Heartbreaker. De imponerende schimmelhengst Cornet Obolensky is topaanvoerder met vier rechtstreekse kinderen en kleinkinderen via zijn zonen Colestus, Comme Il Faut en Cornet’s Diamond VDL.

De collectie springveulens in Borculo is een afspiegeling van wat actueel is in de sport en de fokkerij en dat over drie jaar ook zeker zal zijn. Naast de bewezen verervers en hengsten die top in de Grand Prix presteren (Chaman, Eldorando van de Zeshoek, Quiwi Dream) zijn ook jonge hengsten vader van veilingveulens. F-One USA, Casago, Connect, Latour, Genius en Grand Slam VDL hebben veulens uit bewezen moederlijnen in de collectie.

Vele internationale springpaarden zijn in Borculo voor de eerste keer verkocht. Bekende namen zijn: Tyson, Ace, Babylotte, Makavoy, Woklahoma, Venus en Cliff Z die onlangs verkocht is aan Nick Skelton.

Kijk voor meer informatie op: www.veulenveilingborculo.nl

Bron: Persbericht/Hoefslag

 

Reacties