EK springen: Nederlandse Young Riders voorlopig zesde

EK springen: Nederlandse Young Riders voorlopig zesde

0 175
Sanne Thijssen en Expert op het EK springen
Sanne Thijssen en Expert op het EK springen

Op het EK springen in Fontainebleau hebben de Young Riders vandaag het eerste onderdeel van de landenwedstrijd afgelegd. Morgen starten de teams aan de tweede ronde, dus voor nu is er sprake van een tussenstand.

Top drie EK springen

De Britten gaan met 15,08 strafpunten aan de leiding, waarvan 7,08 van de vorige wedstrijd en 8 van vandaag. Enkel Harry Charles wist foutloos te blijven met Vivaldi du Dom, een dertienjarige nakomeling van Casall. Duitsland volgt met 20,73 strafpunten, waarvan er ook vandaag acht zijn opgelopen. Cedric Wolf stuurde Cho Chang J (v. Chacco Blue) als enige uit zijn team foutloos door het parcours. De Denen verzamelden vandaag 13 strafpunten bovenop hun reeds behaalde 11,79 strafpunten, en staan dus voorlopig derde.

Nederland zesde

Het Nederlandse team bestaande uit Sanne Thijssen, Tristan Marchal, Veronique Morsink en Kars Bonhof staan momenteel op een zesde plaats met 27,71 strafpunten. Hiervan zijn er vandaag dertien opgelopen. Bonhof kon met Zentos (v. Zento) het beste resultaat neerzetten met slechts één tijdsfoutje. Bij Thijssen liet de Tangelo van de Zuuthoeve-zoon Expert een balk vallen, wat resulteerde in vier strafpunten. Marchal en Morsink moesten ieder acht strafpunten laten noteren.

Bekijk hier de tussenstand van de landenwedstrijd en het individuele resultaat van vandaag op het EK springen.

Bron: Hoefslag/Equnews.nl

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties