Eindhoven: Succes voor Doron Kuipers in Grote Prijs

Eindhoven: Succes voor Doron Kuipers in Grote Prijs

0 368

Een mooie overwinning voor Doron Kuipers in de driesterren Grote Prijs van Eindhoven. In 41.99 seconden stuurde Kuipers zijn elfjarige Zucces (v. Gerlinus), waarmee hij in maart ook al de tweesterren GP van Mijas op naam schreef, naar de koppositie. Toch was het geen uitgetekende overwinning, want Piergiorgio Bucci zat met Catwalk Z (v. Carthago Z) de Nederlander op de hielen. In 42.02 seconden nam de Italiaan uiteindelijk genoegen met de tweede plaats. Caroline Piels en Apart (v. Larino) volgden op de derde plek, voor Albert Zoer en Gigolo. Twee weken geleden zegevierde dit duo nog in de driesterren Grote Prijs van Mannheim. Willem Greve en Eldorado van de Zeshoek TN (v. Clinton) maakten de top vijf compleet.

Marc Houtzager en Sterrehof’s Voltaire (v. Now or Never M) finishten op de zevende plaats, terwijl Johnny Pals en de negenjarige Fernando (v. For Pleasure) bezit namen van de achtste plek.

Kers op de taart

“Dit was pas onze vierde wedstrijd op dit 1.55m niveau,’aldus Kuipers na afloop. “Vrijdag in de kwalificatiewedstrijd ging het niet goed. Daarom is het wel verrassend dat ik vandaag win. Gisteren heb ik nog flink getraind. Vandaag sprong Zucces super. Ik ben meer dan trots”, vertelt Doron Kuipers. “Ik rijd Zucces nu anderhalf jaar. Toen begonnen we in het 1.30m. Dus het is wel snel gegaan. Dit voorjaar zijn we als voorbereiding op het buitenseizoen naar Spanje geweest. Daar wonnen we ook al een Grote Prijs. Ik ben hier super blij mee. De Grote Prijs winnen is toch wel de kers op de taart van het harde werken van de afgelopen tijd.”

Klik hier voor uitslagen.

Quote: KNHS

Foto: DigiShots

Reacties