Eindhoven: Nederlands kampioenen winnen Grote Prijs

Eindhoven: Nederlands kampioenen winnen Grote Prijs

0 396

Slechts twee weken na het verkrijgen van de nationale titel kwamen kersverse Nederlands kampioenen Frank Schuttert en Go Easy de Muze tot winst in de driesterren Grote Prijs van Eindhoven. De stalruiter van Jos Lansink en de tienjarige BWP ruin, een zoon van voormalig wereldkampioen Vigo d’Arsouilles uit een For Pleasure moeder, voltooiden de vijftien deelnemers tellende barrage in een tijd vn 37.59 seconden. Dit betekende een nipte overwinning, want Stephex ruiter Lorenzo de Luca (Italië) en Ensor de Litrange LXII (v. Nabab de Reve) sloten in 38.04 seconden aan op de tweede plaats.

Johnny Pals en de Holsteiner gefokte Fernando (v. For Pleasure) brachten het in 38.71 seconden tot de derde plaats, gevolgd door Ruben Romp en Audi’s Teavanta Li CZ (v. Treasure Z). Remco Been en Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) maakten de top vijf compleet.

‘Super in vorm’

“Ik moet mijn hoed opnieuw voor je afdoen. Ik had niet verwacht dat je zo snel zou zijn”, geeft bondscoach Rob Ehrens ridderlijk toe. Frank Schuttert weet zijn overwinning simpel te verklaren: “Hij gaat echt liggen op gras. Mooi he?!” De Formule-1 kwaliteiten van het paar stralen er misschien niet direct vanaf, maar de zevenmijlspassen van de tienjarige zoon van Vigo D’arsouilles en de stuurmanskunsten van Schuttert kwamen in Eindhoven opnieuw volledig tot hun recht.
Na Frank zijn nulrit was het afwachten voor de stalruiter van Jos Lansink wat zijn concullega’s zouden presteren. “Ja, ik moet eerlijk zeggen als ik nog veertien man na me heb, ik daar toch wel zenuwachtig van word”. Go Easy is super in vorm, hij sprong twee rondes geweldig. Het is al super om überhaupt dit paard te mogen rijden, dat is al een eer opzicht. Ik kon van hindernis een naar twee al een galopsprong minder rijden. Meestal is het dan zo in een barrage als je de eerste lijn goed hebt, komt je in het ritme. Ik kreeg daarna overal mijn eerste voorwaartse afstand. Ik zei na het verlaten van de ring al, ik moet nog maar eens zien of het sneller kan. Een Grote Prijs winnen is prachtig, dat blijft altijd in de hoofden van de mensen. Het was een super weekend hier in Eindhoven, het voelde echt een beetje als vakantie”.

Klik hier voor uitslagen.

Quotes: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties