Eindhoven: Spectaculaire Derby-winst voor Lammers

Eindhoven: Spectaculaire Derby-winst voor Lammers

0 271

Joy Lammers en Zomerfee van de Broekkant finishten vanmiddag aan kop in de Derby van Eindhoven. Drie combinaties plaatsten zich voor de barrage, maar het was uiteindelijk Lammers die haar elfjarige Oklund-dochter naar een razendsnelle tijd van 43.13 seconden stuurde. Daarmee bleven ze bijna twee seconden voor op landgenoten Johnny Pals en Urjul van Generhese (v. Bon Ami). Zij sloten met 45.07 seconden aan op de tweede plaats. Amerikaan Andrew Ramsay verstoorde het Nederlandse feestje door Woitcek (v. Calvados) naar de derde plaats te loodsen, voor Henk van de Pol en de Guidam-zoon Zidane. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Quatro (v. Quaprice) maakten vervolgens de top vijf compleet.

Van de 27 starters bereikten acht combinaties de finish niet. Onder andere Jur Vrieling (Esprit DS) en Nederlands kampioen Leopold van Asten (VDL Groep Carina) werden geëlimineerd.  “Dit is een prijs waar je trots op kunt zijn”, straalde de winnares na afloop. “Fantastisch. Ik had de eerste ronde pech op hindernis 1, maar Zomerfee maakte het zo goed af. Ze doet er alles aan om van de hindernissen af te blijven”, prees de winnares haar merrie. “Dit is een prijs waar je trots op kunt zijn. De Derby is altijd een spannende wedstrijd. Een geweldige overwinning”, laat Joy Lammers weten voordat ze de Mini instapt die ze als hoofdprijs naar huis mag rijden. Johnny Pals reageert sportief: “Ik heb het in de barrage laten liggen. Ik had voor de sloot langs moeten rijden. Nu verloor ik te veel tijd. Maar ik ben nog wel de beste Derby-ruiter van het seizoen.”

Youngster Tour Finale

Jelmer Hoekstra en David Guetta verkeren in vorm. Donderdag scoorde het duo al de overwinning in de kwalificatie en vandaag was er de overwinning in de Youngster Tour finale van Eindhoven. Hoekstra en de zevenjarige Zento-zoon finishten in 40.02 seconden. Van de 41 combinaties mochten maar liefst 23 zich melden voor de barrage. De Zweedse Malin Parmler finishte met Chic Cheraa (v. Chacco Blue) op de tweede plaats. Maikel van der Vleuten bracht de KWPN gefokte  Delina, een dochter van Maikel’s topper Verdi, aan start. Voor hen was er een derde plek. Michel Hendrix en Diva HX (v. Indoctro) volgden op de vierde plaats.

Tweede plek voor Doron Kuipers

Eerder op de dag sprong Doron Kuipers met Charming Lady (v. Heartbreaker) naar de tweede plek in de 1.35m Small Tour. Met een eindtijd van 24.19 seconden moest de combinatie toegeven op Piergiorgio Bucci (Italië) en Heartbreaker van de Achterhoek (v. Bentley van de Heffinck). Zij bleken met 24.13 seconden net een fractie sneller. Sanne Thijssen en Ulena (v. Baloubet du Rouet), winnaars van de 1.40m Derby Tour op donderdag, sloten aan op de derde plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Quote: KNHS

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties