Einde sportcarrière voor KWPN gekeurde Vittorio

Einde sportcarrière voor KWPN gekeurde Vittorio

0 419

De KWPN gekeurde Vittorio (Calippo x Martel XX) van Stal Hendrix heeft deze week een nieuw onderkomen gekregen bij Stal Brinkman. Hier zal hij de dekdienst in het Gelderse Twello voortzetten. De hengst beëindigde zijn sportcarrière samen met Tim van den Oetelaar tijdens de KWPN Hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch, waar hij vorige week een vierde plaats behaalde tijdens de VHO Troffee.

De 14-jarige Vittorio heeft begon zijn loopbaan als sportpaard onder Pieter Keunen en Tim van den Oetelaar. Zijn mooiste successen zijn twee tweede plaatsen in de Grote Prijzen van Zelhem en Asten (Pieter Keunen) en een eerste plaats met het Nederlandse team tijdens de landenwedstrijd voor junioren in Reims (Tim van den Oetelaar). Vanaf nu zal de hengst niet meer in de sport worden uitgebracht.

In de fokkerij staat Vittorio vooral bekend als vader van drie KWPN gekeurde zonen: George (mv. Caretino), de in 2013 reservekampioen Fandango HX (mv. Odermus R) en de succesvolle springhengst Don Diablo HX die vorige week nog de VHO Trofee op 1.40m-niveau won in Den Bosch.

Bron: Hoefslag/Persbericht Equine Merc

Foto: Remco Veurink

Reacties