‘Eigenlijk wilde de burgemeester graag op London’

‘Eigenlijk wilde de burgemeester graag op London’

0 2500

Burgemeester Stegers van de gemeente Tubbergen nam gisteren afscheid omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. De nieuwe foyer van BWG Stabes leende zich uitstekend voor het organiseren van een afscheidsdiner.

Natuurlijk hoort bij zo’n inspirerende omgeving ook een ritje te paard. ‘Het was de wens van Stegers om ooit nog eens op een paard te zitten’, vertelt Wim Schröder. ‘Eigenlijk wilde hij graag op London, maar dat vonden we een beetje te gek. En dus zadelden we een rustiger paard voor hem. Ik vond het nog spannend zat hoor… maar hij heeft een rondje gestapt, met bodyprotector aan en een speciaal voor hem gemaakte helm met ‘Nummer 1′ erop.’

De broers Schröder en de burgervader kennen elkaar goed; ze ontmoeten elkaar geregeld op speciale gelegenheden zoals bij de huldiging van Gerco toen hij dubbel zilver had gehaald in Londen.

Nieuwe BWG Stables

Er is de afgelopen maanden keihard gewerkt om de uitbreiding van BWG Stables af te krijgen. Het nieuwe stalgedeelte en de gerenoveerde binnenmanege werden al eerder in gebruik genomen en nu zijn ook de ontvangstruimte, kantine en het nieuwe kantoor klaar. De verbouwing duurde in totaal ruim tien jaar en vond in drie fases plaats.

De manege is met twintig meter verlengd; de muren, spanten en bodem zijn vernieuwd en een ontvangstruimte, kantoor, kantine en inpandig appartement voor de grooms en klanten zijn nieuw gebouwd. ‘BWG Stables is klaar voor de toekomst’, aldus Wim. ‘En we kijken alweer uit naar volgend jaar, als ons eigen Jumping Schröder Tubbergen van 17 t/m 21 mei op het programma staat.’

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties