Eigenaresse haalt Toulago weg bij Pius Schwizer

Eigenaresse haalt Toulago weg bij Pius Schwizer

0 370

Pius Schwizer ziet één van zijn toppaarden vertrekken. De 10-jarige Toulon zoon Toulago werd door zijn eigenaresse deze week opgehaald bij de Zwitser. Wie de nieuwe ruiter wordt is voorlopig nog onbekend.

Afgelopen weekend eindigde de combinatie nog op een 23ste plaats in de Wereldbekerfinale van Las Vegas. Na de tegenvallende wereldruiterspelen in Caen kreeg Toulago enkele maanden rust. Maar sinds begin dit jaar kwamen zij weer in de ring, wat resulteerde in foutloze omlopen op de wereldbekerwedstrijden van Bordeaux, Zurich en Gothenburg. Vorig jaar wonnen Schwizer en Toulago met het Zwitserse team nog de Nations Cup in Lummen. Zij waren ook de beste in Zürich (2014) en Humlikon (2013).

Via zijn Facebookpagina reageert Schwizer op het afscheid van Toulago: “Eigenaresse Karin Hab heeft beslist om Toulago terug naar huis te halen. Zo komt er een einde aan een succesvolle samenwerking, die bijna 2 jaar duurde. Met veel spijt zie ik Toulago vertrekken. Ik kijk terug op een geweldige periode met hem met verschillende topresultaten. Ik wens Toulago veel succes met zijn nieuwe ruiter.”

Bron: Equnews/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties