Ehrens: ‘Nations Cup-serie past in planning voor Rio’

Ehrens: ‘Nations Cup-serie past in planning voor Rio’

0 120
Rob Ehrens
Bondscoach Rob Ehrens (foto: Remco Veurink)

Bondscoach Rob Ehrens (foto) is met zijn springruiters al volop bezig met de planning richting de Olympische Spelen volgend jaar in Rio. Daarin passen de vier wedstrijden die voor ons land meetellen in de Furusiyya Nations Cup series uitstekend. Net als het afgelopen seizoen rijden de springruiters voor punten in La Baule, Rome, Rotterdam en Falsterbo. De landenwedstrijden zijn door Ehrens bewust vroeg in het seizoen gekozen, waarna de focus volledig op de Olympische Spelen komt te liggen.

Tien landen strijden volgend jaar in acht landenwedstrijden van de eerste Europese divisie om plaatsen in de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup Series eind september in Barcelona. De Nederlandse ruiters wonnen de finale in 2014 en werden dit jaar derde. In vier van de acht wedstrijden kunnen landen plaatsingspunten behalen. Vanwege de mooie derde plek in de finale dit jaar mocht Nederland als derde haar voorkeur uitspreken voor de vier voorkeurswedstrijden voor punten: deze zijn alle 4 door de FEI gehonoreerd.

Volgend jaar ligt de nadruk voor Rob Ehrens en zijn springruiters uiteraard op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Oranje hoopt daar het zilveren resultaat van de Spelen in Londen te verbeteren. Na goud op het WK in 2014 en op het EK afgelopen augustus lijkt dat geen onmogelijke missie. Om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen in de Braziliaanse stad heeft Ehrens vier wedstrijden in de Furusiyya Nations Cup uitgekozen waar zijn ruiters voor punten rijden. Naast de ‘eigen’ wedstrijd in Rotterdam zijn dat net als het afgelopen seizoen de landenwedstrijden in La Baule, Rome en Falsterbo. In Rome werd Oranje dit jaar tweede en in Falsterbo gingen de ruiters van Ehrens er met de winst vandoor.

De wedstrijden in de Furusiyya Nations Cup zijn een mooie opmaat naar de Spelen van Rio de Janeiro. Tussen de laatste wedstrijd begin juli in Falsterbo en de Olympische Spelen, die voor het springen op 14 augustus beginnen, is er tijd ruiters en paarden voor te bereiden op dit grootse sportevenement.

De landen in de 1e divisie Europa, FEI Furusiyya Nations Cup 2016 zijn Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zweden, België, Groot-Brittannië, Zwitserland, Italië en Tsjechië.

Landenwedstrijden-serie FEI Furusiyya Nations Cup 2016, 1e divisie Europa

27 april-1 mei: Lummen (België)
12-15 mei: La Baule (Frankrijk)
26-29 mei: Rome (Italië)
2-5 juni: Sankt Gallen (Zwitserland)
22-26 juni: Rotterdam
7-10 juli: Falsterbo (Zweden)
20-24 juli: Dublin (Ierland)
28-31 juli: Hickstead (Engeland)
22-25 september: Barcelona (Spanje) FINALE

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties