Ehning en Plot Blue winnen GCT Wenen, Van der Vleuten vierde

Ehning en Plot Blue winnen GCT Wenen, Van der Vleuten vierde

0 48

De Longines Global Champions Tour van Wenen is gewonnen door Marcus Ehning en Plot Blue (foto, v. Mr. Blue). De Duitser en zijn inmiddels zeventienjarige KWPN’er hielden als enige in de barrage de nul en bleven daarmee de drie overgebleven concurrenten voor. Hieronder ook Maikel van der Vleuten en de eveneens van Mr. Blue afstammende VDL Groep Sapphire B. De 26-jarige Van der Vleuten gokte net als Ehning op een relatief rustige nulronde in de barrage, maar kreeg een lichte touché op de afsluitende oxer en zakte naar de uiteindelijke vierde plaats.

Gerco Schröder en Glock’s London N.O.P. (v. Nabab de Rêve) wonnen vorig jaar nog in de Oostenrijkse hoofdstad, maar bleven nu in het land van London’s eigenaar Glock steken in de eerste omloop door een springfout. Jur Vrieling kwam als derde Nederlander in actie. Hij kreeg twee springfouten met VDL Zirocco Blue N.O.P. (v. Mr. Blue).

Onverslijtbare Plot Blue

Maikel van der Vleuten en een strijdende Sapphire B imponeerden drie omlopen lang en dit bovenal in de zware tweede ronde, waarin de nodige grote namen, zoals Scott Brash en Hello Sanctos, sneuvelden. Alleen Luciana Dinia met Winningmood (v. Darco), Simon Delestre met Qlassic Bois Margot (v. L’Arc de Triomphe) en Ehning wisten het resultaat van de Nederlander na twee ronden te evenaren.

Fransman Delestre opende het bal in de barrage en deed dat overtuigend met zijn WK-troef. Hij was snel onderweg, maar zag de laatste hindernis vallen. De Portugese Diniz kreeg al eerder in het barrageparcours een springfout met haar fenomenale BWP-hengst, die er lange tijd uitlag vanwege blessureleed, en kwam achter Delestre terecht.
Een nulronde zou Van der Vleuten op weg helpen naar zijn tweede GCT-zege van dit seizoen, maar dit keer lukte hem niet wat in Madrid met Verdi wel lukte: winnen en Ehning met Plot Blue achter zich houden. De zege ging dit keer naar de Duitser, maar de winst in Wenen is tevens de kroon op een prachtig seizoen van de onverslijtbare Plot Blue. De bruine hengst wist naast zijn tweede plek in Madrid ook al derde te worden in de Grote Prijzen van Aken en Hickstead.

Beerbaum leidt klassement

Beste van de rest werd Ludger Beerbaum met Chiara (v. Contender). Hij plaatste zich als snelle vierfouter nog net bij de beste achttien voor de tweede manche. De Duitser ging in deze omloop direct voor de tijd. Het resultaat was ernaar: foutloos en veruit de snelste tweede ronde. Het bracht Beerbaum vandaag naar plek vijf en, niet minder belangrijk, hij verstevigde zijn leidende positie in het tussenklassement op weg naar de laatste GCT-etappe in Doha over een kleine twee maanden.  Van der Vleuten deed ook goede zaken en stijgt als beste Nederlander van plek tien naar acht. (foto: Stefano Grasso/Longines GCT)

Klik hier voor de uitslag
Klik hier voor de tussenstand

Reacties