‘Emerald wordt partner voor Regina Z’

‘Emerald wordt partner voor Regina Z’

0 1439
Smolders
Harrie Smolders en Regina Z (foto: Remco Veurink)

Eind van de zomer ging topmerrie Regina Z van Harrie Smolders met pensioen. ‘Ze had weliswaar haar laatste start op het CSI3* in Lier gewonnen, maar voelde niet meer zoals voorheen’, zo stelde haar ruiter.

‘En dus leek het ons een verstandig moment om haar af te trainen.’ De zestienjarige merrie van Rex Z wordt nu voor de fokkerij ingezet. Smolders roemt met name de enorme instelling van Regina Z. Met haar vechtlust om naar de overkant te willen behaalde ze onder andere vorig jaar een welverdiende overwinning in de Global Champions League-wedstrijd van Shanghai.

‘Niet moeders mooiste’

Van Regina Z staan al twee nakomelingen geregistreerd, die beide in 2007 geboren werden. Via embryotransplantatie is ze moeder van een hengst van Mr.Blue en een merrie van Vigo d’Arsouilles. Deze Victoria Z springt in Ierland in het 1.40m.  ‘Echt moeders mooiste is ze eerlijk gezegd niet, qua model kan ze wel wat adel en uitstraling gebruiken’, aldus Smolders. ‘Dus aan wie kunnen we haar nu beter koppelen dan aan onze eigen Emerald N.O.P., die juist wel fantastisch in elkaar steekt en daarnaast ook alle eigenschappen heeft die een uitzonderlijk sportpaard moet hebben?’

ET

De ruiter kent beide paarden natuurlijk als geen ander en denkt dat de combinatie Regina Z en Emerald heel goed uit kan pakken.
De eerste pogingen voor embryo-transplantatie zijn nog niet gelukt, maar dat is geen reden tot paniek; Regina was toen nog volop in ‘sportmodus’. Als ze afgebouwd is zal het volgend voorjaar vast goed gaan. We zijn benieuwd naar het resultaat als het zover is!

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Vergelijkbare artikelen

Reacties