NK: Eerste onderdeel senioren voor Joy Lamers

NK: Eerste onderdeel senioren voor Joy Lamers

0 103
Joy Lammers en Taura van de Broekkant, CH Mierlo 2017
Joy Lammers en Taura van de Broekkant

Nadat de jeugd eerder vandaag begon aan het NK Springen, is de strijd ook bij de senioren losgebarsten. Joy Lammers wist het eerste onderdeel te winnen en neemt daarmee een voorsprong op de rest. In het zadel van Taura van de Broekkant wist de amazone bijna twee seconden sneller te finishen dan de nummer twee: Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero.

Verbazing

De overwinning zorgde voor enige verbazing bij de amazone. “Ik had gedacht dat ik bij de beste zes zou zitten, maar eerste had ik niet verwacht. Het liep van hindernis 1 goed”, vertelt de amazone die met Taura van de Broekkant de snelste foutloze was in Mierlo. Marc Houtzager, een van de favorieten, ging lange tijd aan de leiding met Sterrehof’s Calimero en eindigde op plaats 2 op bijna 2 seconden achterstand.

‘Ik moest wat proberen,’ vertelt Joy Lammers. ‘Met Winny, waarmee ik eerder startte, was ik wat achterop geraakt. Het liep vanaf hindernis 1 goed met Taura. Ik kon overal mooi voorwaarts rijden. Het gevoel was heel goed vandaag. Ik had dit niet verwacht, dat ik zo snel zou zijn.’

Top zes

Marc Houtzager ging lange tijd aan de leiding met Sterrehof’s Calimero. De routinier uit Rouveen hoort bij de favorieten met zijn talentvolle ruin en staat in de tussenstand 0,84 pnt achter klassementsleider Lammers. Ruben Romp nestelde zich op het podium Audi’s Teavanta II C Z na een sterke foutloze ronde. Ze staan 0,02 punten achter Houtzager.

Doron Kuijpers vormt nog maar kort een combinatie met Dickyville, maar dat weerhield hem er niet van om de vierde plaats te bemachtigen in het eerste onderdeel van het NK Senioren. Sanne Thijssen en Con Quidam RB, vorig jaar kampioen bij de Young Riders, zijn met de vijfde plaats in de eerste onderdeel hun eerste NK bij de senioren uitstekend begonnen.

Regerend kampioen Frank Schutttert heeft op de zesde plaats nog alle kansen om de titel te prolongeren. Frank rijdt dit jaar met de hengst Chianti’s Champion, waarmee hij in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam al heel goed presteerde.

Bron: KNHS/Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties