Duitsland wint, Nederland zesde

Duitsland wint, Nederland zesde

Het Nederlandse team, bestaande uit Jur Vrieling (VDL Bubalu), Willem Greve (Carambole), Frank Schuttert (foto, Winchester HS) en Hendrik-Jan Schuttert (Cerona HS) is zojuist met 26 strafpunten op een teleurstellende zesde plaats geëindigd in de Furusiyya FEI Nations Cup. In beide rondes telde het resultaat van Hendrik-Jan Schuttert (21 en 5 strafpunten) als het wegstreepresultaat. Het oranjekwartet deelt de zesde plaats met België, dat hetzelfde aantal strafpunten verdiende.

De onervarenheid waar bondscoach Rob Ehrens bewust voor had gekozen, brak Nederland op vandaag. Hendrik Jan stelde enorm teleur met een eerste omloop met 21 strafpunten. Dat Cerona HS (v. Celano) toch niet compleet uit vorm was, bleek in de tweede omloop, waar de merrie slechts vijf strafpunten noteerde. Broer Frank wist dit keer niet te verrassen. Hij stelde zeker niet teleur met de zeer delicate Winchester HS (v. Numero Uno), maar kon met een 5/4-resultaat de achterstand niet ongedaan maken als laatste starter. Als beste uit de bus kwam de wel voldoende geroutineerde Jur Vrieling. Zijn VDL Bubalu stak in uitstekende vorm, wat niet bekroond kon worden met twee ronden zonder springfouten. Het duo kwam uit op zes strafpunten in totaal.
Willem Greve debuteerde redelijk met de pas negenjarige Carambole (v. Cassini I). Hij startte met zes strafpunten en verbeterde dit resultaat bescheiden naar vijf strafpunten.

Nederland, dat vandaag met de Zwitsers, Spanjaarden reed voor de punten, bleef ver verwijderd van derde concurrent Duitsland. Waar Nederland ervaring miste kwamen de Duitsers met een geroutineerd A-team voor de dag in het Kralingse Bos. Christian Ahlmann (Taloubet Z), Hans-Dieter Dreher (Embassy II), Philipp Weishaupt (Monte Bellini) en Ludger Beerbaum (Chiara) verzamelden slechts vier strafpunten over twee manches. De druk lag op het eind op recordinternational Beerbaum, druk die hij zelf waarschijnlijk niet voelde. Hij kon zich geen springfout veroorloven en reed Chiara in een bekeken rit naar twee strafpunten voor tijdsoverschrijding.

Het Amerikaanse dameskwartet, bestaande uit Lauren Hough (Quick Study), Lucy Davis (Barron), Laura Kraut (Cedric) en Beezie Madden (Cortes C), gaf de Duitse mannen het meeste weerwerk. De getoonde girlpower was goed voor slechts vijf strafpunten en een uitstekende tweede plaats, gevolgd door Frankrijk (Roger-Yes Bost (Castle Forbes Myrtille Paulois), Simon Delestre (Qlassic Bois Margot), Aymeric de Ponnat (Armitages Boy) en Kevin Staut (Silvana HDC).

Eindstand Furusiyya FEI Nations Cup Rotterdam:

1. Duitsland (4 strafpunten)
2. Amerika (5 strafpunten)
3. Frankrijk (9 strafpunten)
4. Engeland (19 strafpunten)
5. Zwitserland (22 strafpunten)
6. Nederland (26 strafpunten)
6. België (26 strafpunten)
8. Spanje (33 strafpunten)

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto: Remco Veurink

Reacties