Dubbelslag voor Hotspot in hengstencompetitie klasse L

Dubbelslag voor Hotspot in hengstencompetitie klasse L

Mathijs van Asten - Hotspot Finale Blom Hengstencompetitie Springen KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots

Hotspot heeft zojuist de Blom hengstencompetitie op zijn naam geschreven. Hij verzamelde de volledige 20 punten met een foutloze ronde en kwam op een totaal uit van 91 punten. Als laatste combinatie in de barrage maakten de hengst en Mathijs van Asten het spannend, maar het duo trok uiteindelijk aan het langste eind en wist daarmee de tweede zege op hun naam te schrijven.

Hengstencompetitie

Highway TN ging de finale in met de meeste punten (73), maar door een ongehoorzaamheid konden en tijdsfouten moesten zij hun eerste plek weggeven. Heart Touch, Heathrow en Hermantico stonden hoog in het klassement, maar liepen tegen een springfout aan. Het leek er lang op dat Hanley en Caroline Müller er met de overwinning vandoor zouden gaan, totdat Mathijs van Asten en Hotspot hen het nakijken gaven. Hanley werd uiteindelijk tweede en Cohinoor mocht zich als derde opstellen.

Barrage

Net als in de hengstencompetitie-ronde, kwamen Mathijs van Asten en Hotspot als laatste de baan in. Lang leek het erop dat Lennard de Boer en Hampshire VDL er met de dagwinst vandoor zouden gaan, totdat de laatste combinatie hen er met 0,01 seconden afreed.

 

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties