HC: Opnieuw winst voor ‘droompaard’ Grandorado TN

HC: Opnieuw winst voor ‘droompaard’ Grandorado TN

0 300

Hattrick in de hengstencompetitie in Zuidbroek etaleerde Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) zijn grote kwaliteiten. De vierjarige hengst verwees de eveneens opvallende KWPN-goedgekeurde hengst Connect (v.Connor) naar plek twee.

Juryleden Gerd Sosath en Nathalie van der Mei waren vol lof over de hengsten in de klasse L. “Zo’n jaargang maak je niet vaak mee. We hadden een brede top met hele goede paarden, als juryleden hebben we echt genoten!”, was Van der Mei enthousiast. Met tweemaal een 9 in de eerste ronde en een 9,5 en een 8,5 in de tweede ronde kon niemand om de KWPN-goedgekeurde hengst Grandorado TN (mv.Carolus II) onder Willem Greve heen. Ondanks de niet-ideale voorbereiding, Willem kwam pas vanmorgen terug uit Amerika, schitterde de hengst als geen ander. “Een ongelooflijk springpaard! In de tweede ronde maakte hij een schijnbeweging voor de dubbelsprong, dus hadden we toch nog íets gevonden waarop we hem iets konden afstraffen want verder waren het nagenoeg perfecte rondjes. Het is een droom van een paard, met zo’n galop, hij heeft alles erin en laat zich geweldig rijden”, aldus Van der Mei. De eveneens heel bewerkbare en functioneel springende KWPN-goedgekeurde hengst Connect (Connor x Contender) kreeg eveneens goede punten en lovend commentaar. Onder Caroline Müller kreeg de patente hengst een 9 en 9,5 in de tweede ronde. “Connect springt niet heel spectaculair maar is wel heel constant in zijn manieren. Daarbij is hij heel voorzichtig, doet hij het met veel gemak en laat hij zich heel goed rijden.”

Ook de als derde geëindigde KWPN-goedgekeurde hengst Global Express (Oriënt Express uit Dame Ricard v.Laudanum xx, fokker Haras de la Gisloterie) maakte een goede indruk. Onder Lennard de Boer behaalde hij negens in de tweede ronde. Hij galoppeert lichtvoetig, is heel voorzichtig en blonk uit in de dubbelsprongen. Gedeeld vierde werd de zeer rijdbare Isah Cup kampioen Gringo (Catoki uit D.Zarah R 7 ster prok EPTM-spr v.Tolan R, fokker Stal Roelofs uit Den Ham) onder Willem Greve en de eveneens KWPN-goedgekeurde, goed springende Gullit HBC (Cantos uit C’Est La Vie keur IBOP-spr sport-spr v.Namelus R, fokker H. de Roover uit Strijbeek) onder Monique van den Broek.

M: Quint net voor First Verdi

Tien hengsten gingen van start in de barrage van de klasse M in de Blom Hengstencompetitie. Maud Roosendaal greep de zege met Quint en bleef nipt voor op Pieter Keunen met de fijn springende Verdi-zoon First Verdi.

Roosendaal ging pijlsnel van start in de barrage met de scherpe Quintender-zoon Quint van Jan Greve. Als één van de laatste starters reed ze Pieter Keunen met de KWPN-goedgekeurde hengst First Verdi (v. Verdi) van de koppositie af. “Dat was jammer, First Verdi had de overwinning wel verdiend! Hij geeft me een heel goed gevoel, ook al ziet het er niet spectaculair uit. Je moet hem een beetje in z’n waarde laten en dan doet hij enorm z’n best”, reageerde Keunen. Als derde mocht de goed meewerkende, voorzichtige KWPN-goedgekeurde hengst Fire (v. Vleut) zich opstellen onder Rob Heijligers.

Willem Greve had net als in Roosendaal de KWPN-goedgekeurde Carambole-zoon Forsyth onder het zadel. Het resulteerde in twee mooie foutloze rondes en de vierde plaats. De KWPN-goedgekeurde hengst Farfan (v. Cantos) maakte onder Bart Bles de top-vijf compleet. Net als in Roosendaal was de snelste tijd in de barrage neergezet door Isah Cup-kampioen Florian (v. Zirocco Blue VDL) onder Albert Zoer en moest hij vier strafpunten laten noteren waardoor ze zakten in het klassement.

Edinburgh trefzeker in Z/ZZ competitie

In Roosendaal en Ermelo lukte het net niet, maar in Zuidbroek was het wél raak voor de KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh. De Vleut-zoon schreef met de evenzo fanatieke Kristian Houwen de klasse Z/ZZ van de Blom Hengstencompetitie op zijn naam.

De winnaar van de competitiewedstrijden in Ermelo en Roosendaal, moest nu genoegen nemen met de tweede plaats. Blom’s Ever Blue (v. Zirocco Blue) had bijna twee seconden langer tijd nodig in de barrage, waarin hij wel opnieuw foutloos wist te blijven. Daarmee kon Mitchel Sonneveld net geen hattrick realiseren. Het was de hengstencompetitie-winnaar van vorig jaar, de voorzichtige en watervlugge Edinburgh (v. Vleut) een welverdiende zege in het Groningse Zuidbroek. Zeven combinaties waren startgerechtigd in de barrage. Op de derde plaats eindigde de goed springende KWPN-goedgekeurde hengst Elvaro (v. Calvaro Z) onder Niels Nanning.

De finale van de Blom Hengstencompetitie wordt traditiegetrouw verreden op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch begin februari.

Uitslag-HC Springen-Zuidbroek

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties