Drammen: Jur Vrieling beste Nederlander in Nations Cup

Drammen: Jur Vrieling beste Nederlander in Nations Cup

0 227

Tijdens de driesterren Nations Cup wedstrijd van Drammen is ‘team Nederland’ op de vierde plaats geëindigd. Jur Vrieling, Kim Bril, Suzanne Tepper en Roelof Bril kwamen gezamelijk tot 28 strafpunten. Vrieling en de gekeurde KWPN hengst Arezzo VDL (v. Chin Chin) waren met nul strafpunten goed voor het beste resultaat, terwijl Kim Bril en Baco (v. Tangelo van de Zuuthoeve) geëlimineerd werden. Dit zorgden ervoor dat de dertien strafpunten van Tepper en Dyango VDL (v. Zapatero VDL) en de twaalf van Bril en Arlando (v. Harley VDL) hard meetelden voor het eindresultaat.

De overwinning werd een prooi voor Italië. Luca Maria Moneta (Connery), Matilde Bianchi (Lejano), Polo Cannizzaro (Cinnamon) en Giacomo Bassi (Viva La Donna) kwamen tot een eindscore van zestien strafpunten, waarbij Bianchi en haar Holsteiner hengst Lejano (v. Limbus) verrassend twee keer foutloos bleven. Dit zorgde ervoor dat Bassi en de apart gefokte Viva La Donna (De Niro x Ex Libris) tijdens de tweede manche niet meer in de baan verschenen.

Noorwegen eindigde met 24 strafpunten op de tweede plaats, voor Engeland met 25 strafpunten op de derde plek. Denemarken nam met 29 strafpunten genoegen met de vijfde plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties