Dominante Schoenmakers blijft winnen

Dominante Schoenmakers blijft winnen

0 31
hulpmiddelen

Er stond vandaag in Hippisch Centrum De Warre werkelijk geen maat op amazone Bianca Schoenmakers. Zij zegevierde met Anastasia HDH (Oklund x Baloubet du Rouet) in de tweesterren Grote Prijs van Neeroeteren en hield een competitief veld achter zich. Hoe blij de internationaal nog onervaren amazone hiermee is, laat ze blijken op Facebook. ‘Zojuist voor het eerst in mijn carrière een internationale Grote Prijs gewonnen! Jippeee!’

Selectieve basisproef

Eerder op de dag was het al dubbel prijs in de finale van de zesjarigen, waar met Darling HDH werd gewonnen en met Dirk HDH plek twee werd behaald. Vervolgens troefde de amazone van Stal Dings met Alore On Sauter de concurrentie af  in een rubriek op 1m25, waarna de Grote Prijs voor de spreekwoordelijke kers op de taart zorgde.

Slechts vier combinaties bleven foutloos in de selectieve basisproef. In de barrage werd dit kwartet uitgedund tot een tweetal dat zonder hindernisschade de finish behaalde. Schoenmakers liet er echter geen twijfel over bestaan om wie het vandaag draaide in Belgisch Limburg. Met een eindtijd van 38,64 seconden hield ze bijna drie tellen over op de nummer twee Kirsten Rikkert met de ervaren Sorrento (v. Kingston).

Klik hier voor de uitslag.

Vergelijkbare artikelen

Reacties