Deusser voortvarend van start in Doha

Deusser voortvarend van start in Doha

0 248

De belangrijkste springrubriek vandaag op het CSI5* in Doha werd een prooi voor de nummer drie van de wereld, Daniel Deusser met de BWP-merrie Espyrante (v. Obourg). Hij was in het direct-op-tijd over 1.50m bijna een seconde sneller dan de Belg Gregory Wathelet met Egano van het Slogenhof (BWP, v. Electro): 56.67 sec. tegen 57.43 sec. De Zweed Henrik von Eckermann volgde op plek drie in de duidelijk langzamere tijd van 58.95 sec. met de Westfaalse merrie For Sale (v. For Pleasure). De vierde plaats was voor Luciana Diniz met Lady Linsenhof (SF, v. Grand Chef Bleus), gevolgd door Constant van Paesschen uit België met Diamanthina van’t Ruytershof (BWP, v. Diamant de Semilly). Ludger Beerbaum zien we op zes met zijn WK-paard Chiara (Holst. v. Contender). Op zeven een oude bekende, Utascha SFN (KWPN, v. Lux) met Khalid Mohammed Al Emadi uit Qatar.

Scott Brash (GBR), die al ruim een jaar de wereldranglijst aanvoert, eindigde als achtste met Hello Annie (Hann. v. Contendro). De tweede KWPN-merrie in de top tien is Admara (v. Padinus), die met de Italiaan Emanuele Gaudiano het negende geld won. Christian Ahlmann met de Westfaalse ruin Caruso (v. Cornet Obolensky) mocht zich als tiende opstellen. Ook nog in de prijzen vielen Philip Weishaupt uit Duitsland en Abdel Saïd die voor Egypte uitkomt.

1.45m voor Delestre

Gerco Schröder en Glock’s Cognac Champblanc, de enige Nederlandse combinatie in het Al Shaqab, kwamen niet in de dikke proef aan start, maar begonnen iets rustiger, met een tweefasen parcours over. De rubriek werd gewonnen door de Fransman Simon Delestre met de merrie Stardust Quinhon (SF, v. Calvaro), die foutloos bleef in 36.69 sec. Laura Renwick uit Groot-Brittannië zat hem op de hielen. Zij liet met Rembrandt Blue de chronometer op 36.76 sec. stilstaan. Denis Lynch (Ierland) werd derde met de BWP-hengst Ho Go van de Padenborre (v. Darco). Ook in deze rubriek viel de wereldbekerwinnaar van vorig jaar, Daniel Deusser, in de prijzen. Met zijn tophengst Cornet d’Amour (v. Cornet Obolensky) werd hij negende.

Een opvallende combinatie in deze rubriek was de jonge Arabische ruiter Bader Alrajhi, die onlangs de KWPN’er Varo (v. Pierrot) van Al Sharbatly overnam. Hij reed een nette eerste fase, maar liep een balkje op in de tweede fase. Daarmee deed hij het beter dan de vorige ruiter van de ruin. Al Sharbatly heeft de klik met Talan (ex Robert Smith en Prins Faisal Al Shalan) nog niet gevonden en noteerde als enige een vracht strafpunten in de eerste fase; hij rijdt de KWPN-zoon van Concorde sinds begin februari. Alrajhi eindigde ook hoger dan Schröder en Brash. De Brit groette na de eerste fase af, ongetwijfeld om zijn topper Hello Sanctos te sparen voor de serieuze rubrieken, waarin ook serieus geld te verdienen valt.

Uitslagen CHI Doha.

(Foto: Remco Veurink)

Reacties