Dejavu, een artiest in de springring

Dejavu, een artiest in de springring

0 40

Gert-Jan Bruggink en zijn topper Primeval Dejavu zijn bezig aan een ongelofelijk indoor seizoen. Ze namen tot nu toe deel aan vijf Grote Prijzen, waarvan ze er twee wonnen en een keer tweede, derde en vierde werden. Bovendien wonnen ze vorig jaar het Nederlands kampioenschap.

‘Nooit meer een prijsuitreiking’

In 2008 kwam Dejavu op stal bij Gert-Jan Bruggink. Gert-Jan noemt Dejavu een heel fijn paard in de omgang en heel intelligent. ‘Hij is een van de liefste paarden die we op stal hebben en hij is snel van begrip. Hij heeft plezier en is ondeugend. Dat is altijd al zo geweest en dat wil ik graag zo houden. Het is een happy paard! Maar in de ring gaat hij ervoor. Dan is hij net een artiest; hij heeft zijn optreden over de hindernissen, is fanatiek en wil geen fout maken.’ Dejavu lijkt een alleskunner. Hij loopt indoor en outdoor goed, hij kan hoog en snel. Hij is gewoon een springmachine. Als hij zo die nulrondjes blijft draaien, denk ik dat er weinig andere paarden zijn die tegen hem op kunnen.’ Het enige waar Dejavu het niet zo op heeft zijn prijsuitreikingen. ‘Dat heb ik drie jaar geleden voor het laatst met hem gedaan. Hij explodeerde gewoon en ik knalde er af: hersenschudding. Geen ererondjes meer voor hem!’

In het maartnummer van de Hoefslag lees je het levensverhaal van Dejavu, van veulentje geboren bij stoeterij Buxctale in België tot en met zijn prestaties met Gert-Jan Bruggink. Het nummer is ook online te bestellen.

Bron: Hoefslag

Reacties