Daniël Deusser wint wereldbekerwedstrijd Oslo

Daniël Deusser wint wereldbekerwedstrijd Oslo

0 188
Deusser
Daniel Deusser, hier met Cornet d'Amour (foto: Remco Veurink)

Met twee foutloze ronden en een tijd van 36.83 seconden heeft Daniël Deusser de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op zijn naam geschreven tijdens de Longines FEI World Cup in Oslo. Met Cornet (v. Cornet Obolensky) wist hij Kevin Staut en For Joy van ’t Zorgvliet (v. For PLeasure) in de barrage net voor te blijven.

De derde plaats ging naar Edwina Tops-Alexander met California (v. L’Esprit) die op haar beurt met 38.22 seconden de nummer vier net aan voor bleef. Peder Fredricson met H&M Christian K (v. Namelus R) moest met 38.44 seconden genoegen nemen met de vierde plaats.

Pech

Van de Nederlanders wist niemand door te dringen tot de barrage. Eric van der Vleuten ging als eerste Nederlander van start en kwam met een balkje aan de finish. Jur Vrieling kwam met 12 strafpunten over de eindstreep. Ook Maikel van der Vleuten en Leopold van Asten wisten niet foutloos over de finish te komen, ook zij hadden beide 4 strafpunten.

Nederlands tintje

Vanmorgen reed Leopold van Asten nog naar een derde plaats met VDL Groep Beauty (v. For PLeasure) in de 1.50m rubriek. Met een balkje in het eerste parcours wist hij net niet door te dringen tot de barrage, maar door zijn snelle tijd kon hij de rest van de concurrentie toch voor blijven. De eerste prijs ging naar Kevin Staut met S7L Through the Looking Glas (v. Arkan), zijn landgenoot Olivier Robert bezette met Vangog du Mas Garnier (v. Windows van het Costersveld) de tweede plaats.

De volgende wereldbekerwedstrijd staat op de kalender voor 19 tot 22 oktober in Helsinki.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties