Daniel Deusser rijdt halfbroer van zijn Cornet d’Amour

Daniel Deusser rijdt halfbroer van zijn Cornet d’Amour

0 166
Deusser
Daniel Deusser, hier met Cornet d'Amour (foto: Remco Veurink)

Springruiter Daniel Deusser heeft een nieuwe topper op stal staan. Het gaat om de Olderburger Cornet (v. Cornet Obolensky), een halfbroef van Cornet d’Amour, waarmee Deusser ooit de Wereldbeker won.

Deusser en Cornet al op dreef

Op elf september werd Stephex Stables als nieuwe eigenaar van Cornet geregistreerd bij de FEI. Deusser rijdt de dertienjarige schimmel met de opvallende donkere aftekening echter al langer. Ze reden in eind juli al op het CSI3* in het Belgische Knokke. De combinatie heeft al tien wedstrijden (1.45m tot 1.50m) achter de rug en in die tien wedstrijden lieten ze nooit meer dan een balk vallen. In Brussel en Rome wisten Deusser en Cornet al een plaats bij de top drie te veroveren.

Winst bij debuut met Lauren Hough

Oldeburgerhengst Cornet werd in 2004 geboren. Zijn moeder is de Holsteinermerrie Celine (v. Caletto), die meerdere succesvolle springpaarden heeft voortgebracht. Zijn eerste wedstrijden sprong de schimmel onder Judith Bachl. Daarna nam de Zweedse Irma Karlsson de teugels over. Zij won met Cornet in 2014 het EK voor Young Riders. Na dat hoogtepunt verhuisde Cornet naar de stallen van de Amerikaanse Lauren Hough.

 

Hough en Cornet maakten hun gezamenlijke debuut op het tornooi in Donaueschingen 2014, waar ze prompt de overwinning pakten. Er volgden meer wedstrijden, waarop Cornet soms ook gereden werd door zijn eigenares Paris Sellon. Een van de grootste successen van Cornet en Hough was de overwinning in de GP op het CSI4* in Wellington 2016.

 

Bron: St-Georg

Foto: Remco Veurink

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties