Dag van wisselende kwaliteit op eerste bezichtiging

Dag van wisselende kwaliteit op eerste bezichtiging

springen
foto: Remco Veurink

Op de derde dag van de eerste bezichtiging voor de springhengsten was de hengstenkeuringscommissie aan de royale kant met haar uitnodiging voor de tweede bezichtiging. Zirocco Blue VDL en Vigo d’Arsouilles kregen ieder vier zonen door.

22 van de 42 springhengsten verdienden een ticket voor de centrale hengstenkeuring in Den Bosch. Nafok van interessante sporthengsten zoals Zirocco Blue VDL, Verdi, Action Breaker en Vigo d’Arsouilles verschenen in de baan. Van de tien Zirocco Blue VDL-zonen mogen er vier een ronde verder, waarbij vooral op lichaamsgebruik is geselecteerd. Duidelijk een opbouwende verrichting toonde de atletische, scherpe Zirocco Blue VDL-zoon Joinus Blue-N (mv.Voltaire) van fokker Wim van Nispen en VDL Stud en ook de patent springende Jur-Raijminka (Zirocco Blue VDL x Concorde) van Sam van der Heijden viel positief op.

Genetisch interessant
Diverse geselecteerde hengsten beschikken over eersteklas prestatiegenen. Daarbij ook nog heel opvallend springend was de kleine, bloedgemaakte Zilverstar T-zoon Jonah T (uit de Grand Prix-merrie Tavanta Weering van Indoctro) van fokker Herman van Triest, die zeer lichtvoetig springt en over veel atletisch vermogen en inzet beschikt. Uit een halfzus van Olympisch kampioen Hickstead (v.Hamlet) komt de met afdruk springende Vigo d’Arsouilles-zoon Vigo Heywood H Z (mv.No Limit) van Egbert Schep. Hij is ook mede-eigenaar van de Warrant-zoon Jackson TCS (mv.Voltaire) van fokkers Tim en Leida Collins, die gefokt is uit dezelfde moeder als Always There (v.Indoctro) die in 2010 goud won op het WK voor vijfjarige springpaarden.

Sportvaders
Ook konden er van andere interessante sportvaders zonen geselecteerd worden, zoals de aansprekende Zinedine B-zoon Joyrider (mv.Concorde), van Egbert Schep, Nico Witte en Tim en Leida Collins. Hij sprong met veel reflexen en extra sprongafloop. Ook Verdi presenteerde enkele fijne zonen, waaronder de goed springende Just Apple (mv.Baloubet du Rouet) van fokker Nico van Maaswaal en de iets met de kop erop springende, vermogende Joyride (Verdi x Heartbreaker) van Teus van den Brink en Egbert Schep.

Gelderse hengsten
De dag werd begonnen met zes Gelderse hengsten, waarvan de helft door mag. Onder hen de negenjarige Ginus-zoon Casaron, waar het KWPN dit najaar al veulens van heeft bekeken.

Bron: Jenneke Smit voor Hoefslag. Overname zonder schriftelijke toestemming én bronvermelding niet toegestaan

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties