CSIO5* Nations Cup Gijon: Jong Nederlands team op het podium

CSIO5* Nations Cup Gijon: Jong Nederlands team op het podium

0 192

Niet vaker zal de gemiddelde leeftijd van een Nederlands landenteam in een FEI Nations Cup wedstrijd zo laag geweest zijn. Doron Kuipers (25), Charlotte Verhagen (24), Sanne Thijssen (17) en ‘nestor’ Roelof Bril sprongen naar een derde plek op het CSIO5* in het Spaanse Gijon. Met hun paarden Zinius (v. Nabab de Reve), Abache HL (v. Cantos), Captain Cooper (v. Namelus R) en Arlando (v. Harley VDL) behaalden ze over twee zware 1.60m manches een totaal van 20 strafpunten.

Roelof Bril had de functie van chef d’équipe toegewezen gekregen nadat Rob Ehrens er intensieve weken in Rio op had zitten. Die rol ligt hem goed; van eind 2012 tot eind 2014 was hij bondscoach voor de Young Riders en Junioren en in die hoedanigheid kent hij zijn ploegmaatjes goed.

Er was een pittig parcours opgesteld, waar met name in de eerste ronde de balken rijkelijk rolden. Alleen de Britten wisten de schade beperkt te houden tot vier strafpunten; Nederland behoorde met zestien strafpunten tot de acht landen die door mochten naar de tweede manche. Daarin herstelde het team zich goed; alleen Charlotte Verhagen, in de eerste ronde goed voor het wegstreepresultaat (13) zag nu vier balken in het zand rollen en wist zich niet te revancheren. Doron Kuipers met Zinius (foto) was met 4 + 0 de beste combinatie; Sanne Thijssen zorgde na acht strafpunten in de eerste ronde in de tweede ronde voor een uitstekend resultaat door nu de rlei schoon te houden. Bij Roelof Bril zelf viel in beide manches een balk. En zo kwam het eindtotaal op 20, achter de Britten (16) en de Spaanse thuisruiters, die na een resultaat van 17 in de eerste manche maar nét de finale haalden en daarin drie nulronden wisten te noteren en dus nog voor de oranjejassen op het podium eindigden.

Uitslag FEI Nations Cup CSIO5* Gijon.

Bron: Hoefslag
Foto: DigiShots

 

Banner Outdoor Brabant

Reacties