Crespo, Bustique en Falaise zegevieren in hengstencompetitie springen

Crespo, Bustique en Falaise zegevieren in hengstencompetitie springen

Falaise de Muze (v. Wander van de Mispelaere) heeft beslag weten te leggen op het sluitstuk van de derde ronde GMB KNHS/KWPN Hengstencompetitie in Zuidbroek. De voszoon van Grand Prix-merrie Walnut de Muze (v. Nabab de Rêve) snelde onder Sander Naber naar de snelste tijd in de barrage van de klasse Z/ZZ. Plek twee ging naar BMC Zambesi TN (v. Heartbreaker) met Sjaak Sleiderink, gevolgd door Astrello (v. Casantos) met Dave Maarse.

In de klasse M werd er bij de vijfjarigen op het scherpst van de snede gestreden. De verschillen in de top drie waren verwaarloosbaar. Bustique (Indoctro x Grannus) trok onder Michel Hendrix aan het langste eind door in de barrage een tijd van 32,54 sec. neer te zetten. De vijfjarige hengst werd door twee leeftijdsgenoten gevolgd voor de tweede plaats. Zowel BMC Q. Breitling LS (v. Quintero) met Sjaak Sleiderink en Biscayo (v. Contendro I) met Hester Klompmaker kwamen uit op 32,57 seconden.

Bij de vierjarigen kwam dit keer Crespo VDL (Canturo x Candillo) bovendrijven. Moest hij onder Jur Vrieling in Roosendaal de zege nog delen, in Zuidbroek waren de 48 punten voor de wijze van springen en het gaan tussen de hindernissen voldoende voor de volle winst. Plek twee met 47 punten ging naar Charisma (v. Stakkato) en Kristian Houwen, de derde plaats (45,5 punten) was voor de winnaar van Hengelo, Cosun (v. Up to Date) met Sonja Vlaar.

Reacties