‘Cornet d’Amour snapt het spelletje’

‘Cornet d’Amour snapt het spelletje’

0 74

De Duitse springruiter Daniel Deusser verruilde twee jaar geleden een gerenommeerde Nederlandse handelsstal voor een Belgische. Zijn keuze bracht de schimmel Cornet d’Amour (v. Cornet Obolensky) in zijn leven en zijn sportieve carrière in een stroomversnelling. In de nieuwste Hoefslag vind je een interview met de wereldbekerwinnaar en regerend Duits kampioen. We vroegen hem onder meer zijn toppaard Cornet d’Amour te beschrijven.

Deusser: ‘De eerste keer dat ik Cornet reed, was ik nog in dienst bij Jan Tops. Ik heb hem een keer geprobeerd net voordat hij zeven werd. Hij was fijn te rijden en sprong toen al met een super techniek. Ik moet wel zeggen dat ik niet kon inschatten hoeveel vermogen hij had en of hij de zwaarste rubrieken zou aankunnen. Jan bereikte uiteindelijk geen overeenstemming met de eigenaar. Stephan Conter kocht hem vervolgens wel en anderhalf jaar geleden kwam hij bij mij onder het zadel. Zelfs toen kon ik niet zeggen of hij wat betreft zijn vermogen de grote kampioenschappen zou gaan lopen. Hij was heel voorzichtig, misschien wel te. Je ziet dat vaker bij dergelijke paarden. Die missen nog het vertrouwen op de grote hindernissen. Ik heb in het begin echt de tijd genomen met hem. Hij leerde op mij te vertrouwen, dat heeft zijn vermogen ontwikkeld en we zijn een echt team geworden.
Cornet is vooral thuis een relaxed paard. Als je hem op stal ziet, staat hij vaak wat te suffen in een hoekje. Je zou dan niet zeggen dat hij Grand Prix springt. Natuurlijk is dat een kwaliteit van hem. Hij weet wanneer hij rust kan nemen en wanneer hij in actie moet komen. Hij presteert extra als er veel publiek is en een goede atmosfeer. Cornet snapt het spelletje. Hij heeft niet alleen de kwaliteit, maar ook de intelligentie om je na drie dagen springen nog een handje te helpen indien nodig. Dat is niet veel paarden gegeven.’

Het hele interview vind je in het juninummer van de Hoefslag.

Foto: Remco Veurink

Reacties