Corland-zoon Apardi erkend voor de KWPN dekdienst

Corland-zoon Apardi erkend voor de KWPN dekdienst

0 124

De hengstenkeuringscommissie heeft besloten de Corland-zoon Apardi te erkennen voor de KWPN-fokkerij. Met de Colombiaan Daniel Bluman is Apardi al een aantal jaren actief op het allerhoogste niveau. De combinatie was onder andere succesvol op de 4* en 5* wedstrijden in La Baule, Calgary en Wellington.

Apardi is een tienjarige bruine zoon van de keurhengst Corland uit de elite prestatiemerrie Supardi, een dochter van de topvererver Kannan. De grootmoeder is de keur preferente prestatiemerrie Gupardie, een dochter van eveneens een springpaardenvererver namelijk de keurhengst Jasper. De moederlijn vervolgt met Vupardi, een keurmerrie van Fresco. Apardi is een volle broer van de KWPN hengst Bacardi VDL. De stokmaat van Apardi is 1.72 m. De hengst is gefokt door F. van de Linden in Haaren en sperma komt beschikbaar via de VDL Stud te Bears.

Apardi voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN. De hengst is inmiddels ook beoordeeld op zijn exterieur. Zijn fokwaarde springen is 144 met 45% betrouwbaarheid.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties