Concorde 30 jaar jong

Concorde 30 jaar jong

0 59

Concorde heeft vandaag de respectabele leeftijd van 30 jaar behaald. Deze stempelhengst is van enorme invloed geweest op de fokkerij en het succes van de Nederlandse springpaarden.

Voordat Concorde van zich liet spreken als vaderpaard, maakte hij zelf als springpaard ook furore. Zo was zijn optreden in 1992 tijdens de Hengstenkeuring onvergetelijk. Daar won hij met Eric van der Vleuten in het zadel op fenomenale wijze de eerste VHO Trofee, op 1.40m-niveau. Concorde sprong niet alleen geweldig maar gaf zijn springtalent ook duidelijk door, want in zijn actieve dekperiode kwamen uit iedere jaargang meerdere opvallende 1.60m-springpaarden voort. Maar liefst ruim 150 KWPN-geregistreerde nakomelingen staan als internationaal springpaard te boek, daarvan heeft de helft Grand Prix achter zijn of haar naam staan. In 2003 kwalificeerden maar liefst vier nakomelingen van dit vaderpaard pur sang zich voor de Wereldbekerfinale in Las Vegas. Maar ook heden ten dage lijkt het Concorde-bloed nog weinig aan betekenis te hebben ingeboet. In 2002 werd Concorde, toen als jongste hengst ooit, preferent verklaard.

Concorde bewoont al jarenlang een stal bij de familie Nijhof in Geesteren. De pensionado is nog topfit. Hij dekt zelf niet meer maar er is nog wel diepvriessperma van zeer goede kwaliteit van hem beschikbaar.

Klik hier voor een foto.

KWPN

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties