Competitie voor zesjarigen wordt Big Star Championships

Competitie voor zesjarigen wordt Big Star Championships

0 58

British Showjumping meldt dat haar nationale competitie voor zesjarige paarden voortaan de ‘Big Star competition’ heet.


De naam is niet toevallig gekozen: Big Star won zelf zeven jaar geleden deze wedstrijdserie. Meteen daarna verklaarde Nick Skelton dat de zoon van Quick Star de potentie had om zijn beste paard ooit te worden.

Vlaggendrager

De dertienjarige hengst won met Nick Skelton deze zomer individueel goud op de Olympische Spelen in Rio en er was goud in London 2012 met het Britse team. Big Star wordt dan ook gezien als de ultieme vlaggendrager voor deze wedstrijdserie.

Opleiding

Nick Skelton is verheugd op het nieuws van de Britse bond: ‘Geweldig dat Big Star op deze wijze wordt geëerd. Ik hoop dat het anderen inspireert om ook het pad te volgen waarvan ik overtuigd ben dat het de juiste manier van opleiden is.’

Carlo

Ook de eigenaar Gary Widdowson reageert: ‘We hebben deze competitie twee keer gewonnen. De eerste keer in 2008 met Carlo, die ook door Skelton werd opgeleid. Het jaar erna met Big Star, waarvan wij meenden dat we hem met het oog op London 2012 en Rio 2016 moesten aanhouden.’

Carolyn Morton

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe trofee. Paardenbeeldhouwster Carolyn Morton gaat zich ontfermen over het ontwerp. Ze heeft Big Star’s maten al opgenomen!

British Showjumping/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties