Les van Rob Ehrens: ‘Springen is net dressuur, alleen met hindernissen’

Les van Rob Ehrens: ‘Springen is net dressuur, alleen met hindernissen’

0 620
Rob Ehrens
Rob Ehrens

Bondscoach Rob Ehrens verzorgde gisteravond drie openbare lessen in het prachtig opgeknapte Hippisch Centrum Exloo. Niet alleen jonge (pony)combinaties kregen aanwijzingen, ook gevestigde namen als Albert Zoer en Maureen Bonder meldden zich in Exloo om een les van de meester bij te wonen.

Ehrens hamerde vooral op harmonie, ontspanning en goed nadenken. ‘Springen is eigenlijk dressuur rijden, maar dan met hindernissen.’ De bondscoach trainde eerst de ponyruiters Dion Koopmans, Roos Hansman, Irene van den Hof en Ellen Steenbergen. Daarna kwamen Maureen Bonder, Renate Beuving, Sander Naber en Marcha Schutte in de mooie hoofdring. Het laatste uur was voor Albert Zoer, Marleen Meijer, Lennard de Boer en Peter Hokse.

Het is de bedoeling om in de toekomst vaker clinics in Exloo te organiseren, zo liet Lieuwe Koopmans van Hippisch Centrum Exloo weten. ‘Wat mij betreft elke week, zodat we de ruiters uit de regio echt vooruit kunnen helpen.’ Woensdag was in elk geval een succes, niet alleen voor de ruiters, maar ook voor de vele toeschouwers.

Vrijdagavond vindt de officiële heropening van het Hippisch Centrum Exloo plaats.

Bron: Stegen.net

Hoefslag abonnementen

Reacties