Claim tegen Eurocommerce-familie Visser: 36 miljoen euro

Claim tegen Eurocommerce-familie Visser: 36 miljoen euro

0 767
Ger Visser
Ger Visser Foto: Remco Veurink

Het Openbaar Ministerie heeft een claim van 36 miljoen euro ingediend tegen de Gorsselse vastgoedfamilie Visser. Dat bleek maandag bij een regiezitting in de rechtbank in Almelo. Algemeen directeur Ger Visser van Eurocommerce, in de paardenwereld welbekend als ex-eigenaar van de door Gerco Schröder gereden Olympische hengst London, wordt verdacht van faillissementsfraude. Hij zou schuldeisers op diverse manieren benadeeld hebben toen het al slecht ging met zijn bedrijf.

De directeur verdiende tientallen jaren geld door met geleend geld van banken enorme kantoorgebouwen te bouwen, om die vervolgens met huurders en al voor nóg meer geld door te verkopen. Na het faillissement van Eurocommerce in 2012 willen alle grote banken samen ruim 700 miljoen euro zien. Huisbankier Rabobank is de grootste schuldeiser: 300 miljoen euro.

Het hele gezin Visser is bij de zaak betrokken. Justitie legt 23 miljoen euro aan claims neer bij de zoon, 5 miljoen bij de dochter en de rest bij Ger Visser zelf. Het hele gezin was maandag ook bij de regiezitting aanwezig.

Bij de regiezitting werd ook duidelijk dat de rechter-commissaris de komende tijd 32 getuigen wil horen. Op 18 april 2016 gaat de rechtszaak verder.

Vorig jaar vond de veiling van de meeste Eurocommerce-paarden uit de failliete inboedel van de familie Visser plaats. Paradepaard London werd toen voor een recordbedrag van 8,6 miljoen euro verkocht aan de familie Glock, waardoor Gerco Schröder hem kon blijven rijden.

Bron: Omroep Gelderland

Foto: Remco Veurink

Reacties