Cian O’Connor wint GP HOYS: ‘Deze is voor m’n moeder’

Cian O’Connor wint GP HOYS: ‘Deze is voor m’n moeder’

0 100
O'Connor
Cian O'Connor en Good Luck (foto: Remco Veurink)

Cian O’Connor won de Grand Prix op de HOYS met Super Sox (v. Salito) in Birmingham. ‘Het is hier altijd extra beladen; het gaat hier een beetje tussen Engeland-Ierland. Daarnaast was het nog extra emotioneel voor mij, omdat twee jaar geleden, toen ik hier voor het laatst reed, mijn moeder overleed tijdens deze wedstrijd. Ik draag deze overwinning dan ook op aan haar.’ Over Super Sox niks dan goeds. O’Connor (op de foto met kampioenspaard Good Luck) noemt de Hannoveraan een fantastisch paard; hij traint hem en zijn Amerikaanse amazone Lillie Keenan, die deel uitmaakte van het Amerikaanse team dat derde werd in de Nations Cup-finale in Barcelona. O’Connor rijdt het paard als Keenan door de week in Harvard zit, waar ze studeert. De laatste keer dat hij de tienjarige ruin op een wedstrijd uitbracht, was in 2015 in Olympia.

De tweede plek ging naar John Whitaker met zijn Olympische paard Ornellaia (v. For Pleasure), gevolgd door Robert Bevis met Courtney Z (v. Chellano Z).

Nederlandse deelnemer Gert Jan Bruggink kon geen potten breken in deze Grote Prijs; hij behaalde acht strafpunten en eindigde net buiten de prijzen op een dertiende plek. Het was een pittig parcours, waarin zeven van de 32 combinaties voortijdig de ring verlieten. Onder hen niet ook William Funnell met Billy Angelo en Michael Whitaker met Valentin R.

Uitslag Grand Prix HOYS Birmingham.

Worldofshowjumping/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties