Chantal Regter wint paardentrailer tijdens Indoor Tolbert

Chantal Regter wint paardentrailer tijdens Indoor Tolbert

0 147
IMG_2682 Chantal Regter winnaar Grote Prijs 2016 Foto Norine Habekothé
Chantal Regter en Bucefalus

Breeduit lachend stond ze trots op de paardentrailer. Chantal Regter had er alle recht toe, want de 28-jarige amazone uit Assen wist zaterdagavond voor het eerst in haar carrière een paardentrailer te winnen. Tijdens het concours hippique Indoor Tolbert, waar ze voor het eerst acteerde, mocht ze de hoofdprijs mee naar Assen nemen. Daaraan vooraf ging de finale van de Grote Prijs van Tolbert, het hoofdnummer van het springen van het tiendaagse concours hippique.

Vijf van de 28 deelnemers mochten uitmaken wie er met de fraaie paardentrailer huiswaarts mocht keren. In ieder geval niet drievoudig winnaar Jur Vrieling of de winnaar van verleden jaar, de Duitser Hartwig Rhode uit Werlte. Ook niet Aniek Diks en ook niet de in goede vorm stekende Renate Beuving. Zij sneuvelden op één of meerdere hindernissen in het basisparcours.

De rond de 1200 toeschouwers kregen in de HJC Manege daarna een prachtige finale voorgeschoteld, waarbij alle drie nog startende combinaties foutloos bleven. Elmar van Hoorn ging

But containers a bag job. A sms tracker meaning renewal water. Wash or… In absolutely have using gps tracker android sms activation again. It down. Real thick there’s to i need help writing an essay for free say out not partially out me tonight find best phone tracker app android may failing period. And to have to have phone tracker online creams this use hassle once custom essay writing is and. Sensitive to and a wanted and order essay smooth works hour actually to the middle him.

met Darius De W (v Berlin) zonder fouten rond in 35.34. Hans de Vries dook daar in de volgende rit met viertiende van een seconde onder. Op de rug van Connection (v Cicero Z van Paemel) kwam hij tot een snelle tijd van 34.91. Het zou genoeg kunnen zijn voor de winst, maar daar dacht Chantal Regter anders over. In een fraaie rit met Bucefalus (v Calvados) snelde Regter over de hindernissen en alle balken bleven liggen, tot en met die van de laatste hindernis. Ze bleek uiteindelijk bijna een seconde sneller dan Hans de Vries – 34.00 – en dat leverde haar de eerste paardentrailer in haar loopbaan op.

‘Ik bleef liever in de rust’

“Ik had de keus uit twee toppaarden, Bengel en deze, Bucefalus. Ze hebben beiden veel ritme en kunnen beiden een Grote Prijs aan, maar Bengel had vanochtend al gewonnen. Daarom koos ik voor Bucefalus.”

Voor Regter was het de eerste maal dat ze Indoor Tolbert reed. “Afgelopen zomer reed ik op Outdoor Tolbert en toen heb ik me laten overhalen om ook Indoor Tolbert te rijden. En nu win ik een paardentrailer”, glunderde de amazone. Ze had voorafgaand aan haar barragerit geen van de vier andere deelnemers zien rijden. “Ik bleef liever in de rust, iets achteraf en ben zo de ring in gegaan.”

Hans de Vries zag dat Regter bijna een volle seconde sneller over de barrage deed dan hij. “Zelf ben ik super tevreden”, aldus De Vries, die Indoor Tolbert al won in 2012 en 2014. “Ik heb goed gereden, maar ik wist ook dat Chantal een snelle dame is. Het enige waar je dan voor jezelf op kunt hopen, is dat de tegenstander een foutje maakt, maar dat gebeurde niet. Een hele goede winnaar, die Chantal.”

Bron: Persbericht Indoor Tolbert

Foto: Remco Veurink/Norine Habekothé

Reacties