Razendsnelle Kürten oppermachtig in GP

Razendsnelle Kürten oppermachtig in GP

Tijdens de Grote Prijs over 1.50m klasseerden zes combinaties zich voor de barrage, waarbij uiteindelijk de Ierse Jessica Kürten, die hier in ‘s-Hertogenbosch voorlopig afscheid neemt van de internationale wedstrijdsport, aan het langste eind trok. Kürten plaatste zich met de Chin Chin-nazaten Zapatero VDL (mv. Ircolando) en Arezzo VDL (mv. Heartbreaker) voor het finaleparcours. Uiteindelijk was het Zapatero die in 31.74 seconden de zege afleverde, voor stalgenoot Arezzo, die 32.41 seconden nodig had voor deze opgave. Jeroen Dubbeldam en Quality Time TN (v. Quantum) eisten in 32.87 seconden de derde plaats op, voor Michel Hendrix en Bustique (v. Indoctro). Jur Vrieling spoorde zijn Zavall VDL (v. Casall) niet aan tot grote snelheid en noteerde daarom in 43.98 seconden de vijfde plaats.

VHO Trofee

De VHO Trofee Springen is, mede door de invoering van de 1.50m Grote Prijs, niet meer de rubriek die het ooit was. Toch zat er wel degelijk glans op de zege van SLI Chacco Boy (Chacco Blue x Ircolando). De achtjarige, zwartbruine hengst imponeerde onder Vincent Voorn al in het basisparcours met zijn atletische vermogen en opvallende reflexen en gaf nog eens een toegift in de barrage, die foutloos in 33,83sec. werd afgerond.

Drie van de slechts vijf startende hengsten bleven foutloos. De goed springende Upgrade (v. Heartbreaker) zag met Tom Brinkman de kansen op een zege flink afnemen na een springfout in de beslissende omloop, waarna Chacco Boy als tweede starter hierin zekerheid verschafte. De aansprekende Vittorio (v. Calippo) kon met Tom Brinkman nog roet in het eten gooien, maar kwam aan de meet tijd tekort.

Foto; Remco Veurink

Reacties