Elitehengst Cardento wederom Paard van het Jaar in Zweden

Elitehengst Cardento wederom Paard van het Jaar in Zweden

Nicola Philippaerts - H&M Zilverstar T © DigiShots

Het Zweeds Warmbloed stamboek heeft de elitehengst Cardento van de VDL Stud voor de zesde keer uitgeroepen tot Paard van het Jaar.

Cardento

De 23-jarige Cardento was niet alleen zelf een top springpaard, maar heeft ook veel goed presterende nakomelingen. Onder Peter Eriksson won hij zilver op het WK, EK en de Olympische Spelen van Athene en maakte deel uit van het winnende Nations Cup-team in Rome, Drammen en Ikast. Individueel won hij verschillende Grote Prijzen. Cardento werd 6e in de kwalificatie van de Wereldbekerfinale te Götenborg, 4e in de German Classics in Hannover en 6e in de GP van Stockholm.

In 2014 namen maar liefst 6 nakomelingen van Cardento deel aan het WK in Normandië: Matrix, Celestine, Carisma, Duke of Carneval, Cafino en Zilverstar VDL (foto).

In Zweden worden de kampioenschappen voor jonge springpaarden al jaren gedomineerd door zijn nakomelingen en wereldwijd zijn er diverse kampioenstitels behaald: zo werd Carisma Europees kampioen junioren en Classic Lady werd Wereldkampioen van de 7-jarigen in Lanaken etc.

Goedgekeurde zoons

Cardento heeft meerdere goedgekeurde zonen waaronder bij het KWPN Dakar VDL en Grand Slam VDL, die in 2014 maar liefst 90 punten kreeg voor zijn KWPN verrichtingsonderzoek: de hoogst behaalde score ooit. In Zweden werden vier zonen goedgekeurd; Algot (SWB) 1182, Cosmopolite S (SWB) 1021, Cyklon (SWB) 1083 en de in Nederland geboren Corporal VDL.

Cardento is bij meerdere stamboeken goedgekeurd. In Zweden als 5-jarige toen hij er ook kampioen werd. Bij het KWPN werd Cardento als jonge hengst afgewezen, maar dat is later volop goed gemaakt. Gebaseerd op de prestaties van zijn nakomelingen ontving Cardento bij het KWPN het predicaat elite.

Foto: DigiShots
Bron: VDL Stud

Reacties