Callahan en Quintus naar Al-Sharbatly

Callahan en Quintus naar Al-Sharbatly

0 259

Abullah Al-Sharbatly (Saoedie-Arabië) heeft twee toppaarden van de jonge Syrische ruiter Ahmad Hamcho overgenomen. Callahan (Contendro x For Pleasure) is een oude bekende voor de ruiter. Nadat hij hem op de Eurocommerce-veiling gekocht had, was Al-Sharbatly  zeer succesvol met de nu twaalfjarige hengst, die werd opgeleid en uitgebracht door Gerco Schröder (foto). Hij won onder andere goud op de Asian Games met de hengst, en de CSI3* Grote Prijs van de Baltica Tour. Daarnaast won hij een aantal 1.50/1.55m rubrieken in Ebreichsdorf, Poznan, Ola en Wettenhall. Dit jaar ging het paard over in handen van de Syrische ruiter Ahmad Hamcho. Maar nu komt Callahan weer uit onder de Saoedische vlag.

De eveneens twaalfjarige ruin Quintus 81 (Quick Star x Grannus) werd al sinds 2011 uitgebracht door Hamcho. Het duo won de CSI2* Grand Prix van Parijs en was vaak geklasseerd in 1.45/1.50m rubrieken in de Arabische League. Hamcho heeft nog wel de beschikking over de eerder door Denis Lynch gereden Contifex (v. Cornet Obolensky), Venus (v. Springtime), die eerder succesvol was met Emile Tacken en de opvallende valk Chesterfield (v. Landino). Hem kennen we onder het zadel van Henk van de Pol.

Al-Sharbatly is hersteld van een kleine blessure die hij opliep tijdens de LGCT-wedstrijd in Londen. Op het CSIO5* van Gijon is hij weer van de partij.

Persbericht Al-Sharbatly/Hoefslag

Reacties