Cabrio van de Heffinck wordt doodgewoon ‘Cabrio Z’

Cabrio van de Heffinck wordt doodgewoon ‘Cabrio Z’

0 779
Olivier Philippaerts - Cabrio van de Heffinck Alltech FEI World Equestrian Games™ 2014 - Normandy, France. © DigiShots

De hengst Cabrio van de Heffinck zal zijn leven voortaan doorbrengen als dekhengst. Op Jumping Mechelen nam de hengst gisteren afscheid van de sport. Met Ludo en Olivier Philippaerts sprong de schimmel naar talloze overwinningen.

Grote Prijs van Calgary

Belangrijkste winst van Cabrio van de Heffinck was ongetwijfeld die van de fameuze Rolex Grand Prix van Calgary, in 2012. Die prestatie leverde hem dat jaar ook de titel ‘Belgisch paard van het jaar’ op. De zege in de landenwedstrijd van CHIO Aken behoort eveneens tot de erelijst van de zoon van Cassini I.

Meerdere stamboeken

De hengst wordt volgend jaar zestien, een mooie leeftijd om de sport vaarwel te zeggen. De bij Zangersheide, Holstein, BWP en Selle Français goedgekeurde hengst betrekt nu een box op Stal Zangersheide en zal voortaan onder de naam Cabrio Z door het leven gaan. De oudere nakomelingen van Cabrio lopen al op het hoogste niveau, zoals Nector van d’Abdijhoeve (Bertram Allen) en Geisha van Orshof (voorheen Daniël Deusser).

Zangersheide-deken

Voorafgaand aan de barrage in de Sires of the World-rubriek gisteren, zwaaide het publiek gisteren de hengst uit. Olivier Philippaerts steeg af, waarna Cabrio getooid werd met een Zangersheide-deken.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)

Reacties