Buitenlandse zeges in Wierden

Buitenlandse zeges in Wierden

0 38

Tijdens de afsluitende dag van het Dutch Youngster Festival in Wierden stonden een aantal Grote Prijzen op het programma.

Junioren

De Grote Prijs voor Junioren over 1.40m werd een prooi voor Laure Schillewaert (Frankrijk). Samen met haar Queen de Carene (v. Quick Star) kwam de amazone tot een eindtijd van 36.27 seconden. Daarmee was ze de Duitse Frederike Staack en Hof Schretstakens Silja (v. Chambertin) te snel af. De Nederlandse Amke Bekhuis hield de oranje-eer hoog door met de apart gefokte Brunetti (v. Briar) op de derde plaats te eindigen.

Young Riders

In de Grote Prijs voor Young Riders (1.45m) zwaaiden Italiaanse combinaties de scepter. Giampiero Garofalo en Cipriano (v. Caretino) noteerden een razendsnelle ronde in 37.89 seconden, waarmee ze landgenoten Andrea Calabro en Eclair van de Bakkershoeve (v. Darco) ruimschoots achter zich lieten. Met precies 39 seconden was Calabro goed voor de tweede plaats. Gonzalo Suarez (Spanje) volgde met Calvin (v. Kannan) op de derde plaats, voor Jesper Romp en de negenjarige Indoctro-zoon Artiflex R.

Pony’s

De Grote Prijs voor pony’s (1.30m) kende een Belgische winnaar. Arnaud Gaublomme en Goliath van de Groeneweg (v. Conor Mac Nessa) eisten in 33.06 seconden de overwinning op, voor Valentin Fuzeau (Frankrijk) en N’Hectare des Ifs (v. Double D’elle). Kobe Hendrix (België) stuurde zijn Kantjes Amethist (v. Brandy XIII) naar de derde plek. Danine Pater en Bugatti (v. Utopie) waren met een zevende plaats goed voor het beste Nederlandse resultaat.

Klik hier voor alle uitslagen.

Reacties