Bugatti VDL naar winst in Tryon Springs

Bugatti VDL naar winst in Tryon Springs

0 198

De Grand Prix als afsluiting van de derde week op het Tryon International Equestrian Centre in North Carolina USA leverde gisteren winst op voor KWPN-hengst Bugatti VDL (v. Silverstone). De schimmel was met amazone Candice King bijna twee seconden sneller dan de rest van de barragekandidaten, Benjamin Rosichan met Gandor de Walput (BWP, v. Wandor van de Mispelaere), Kristen Vanderveen met Bull Run’s Testify (SF, v. Dollar du Murier) en Thomas John Rusell met Karenina (Old.) en Kristen Vanderveen met Bull Run’s Faustino (BWP, v. Berlin).

Vorig jaar werd Bugatti VDL uitgebracht door Suzanne Tepper en Jur Vrieling, die met hem onder andere wonnen in het Noorse Vestfold. Onder Tepper nam hij vorig jaar de VHO Trofee mee naar huis. Bij de jonge paarden werd hij uitgebracht door VDL-ruiter John Popely (foto), wat bijvoorbeeld resulteerde in een vierde plaats op het WK Jonge Springpaarden in Lanaken als zesjarige. Omdat de hengst ondanks zijn prima prestaties niet populair was bij de fokkers, verkocht Van de Lageweg hem begin vorig jaar aan Marc Bellissimo voor dochter Nicole, die hem in een CSI3*-wereldbekerkwalificatie wedstrijd in Bromont naar de overwinning reed.

Candice King kreeg Bugatti VDL een paar maanden geleden te rijden en vond dit een perfecte wedstrijd voor hem. De negenjarige hengst doorliep het parcours van Pierre Jolicoeur met gemak. ‘We beginnen elkaar net een beetje te leren kennen’, vertelt King. ‘En ik ben super tevreden met hoe hij het oppakt. Er zaten wat moeilijke wendingen in het parcours; ik ging echt voor de winst. Hij wil er gewoon overheen en heeft zóveel vermogen en talent! Het is geweldig dat hij altijd z’n best voor me wil doen.’ Deze week start het duo nog in de Tryon Spring Competitie, daarna wordt het vizier gericht op de FEI driesterren wedstrijden in de zomer. ‘Het is hier de perfecte plek om jonge paarden en jonge Grand Prix-talenten ervaring op te laten doen’, is King van mening over de door Marc Bellissimo geinitieerde reeks.

Andere KWPN’ers die in de prijzen vielen waren Vinney Boy (v. Dutchboy) met Lincoln Russell op de zevende en Valinski S (v. Nijinski) met Michael Dorman op de achtste stek. Deze laatste stuurde Zephyr  (v. Landor) ook nog eens naar een negende plek.  Tien combinaties verdeelden de prijzenpot van 25.000 dollar.

Worldofshowjumping/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties