Bronzen WK-winnaar Everest naar Scott Brash *video*

Bronzen WK-winnaar Everest naar Scott Brash *video*

0 129

Lord en lady Harris en lord en lady Kirkham hebben voor Scott Brash de achtjarige bruine ruin Everest (Carambole x Indoctro) gekocht. Begin december kwam Everest in het bezit van Nick Skelton en Laura Kraut.

Stal Hendrix: ‘Ondanks dat Nick en Laura het paard maar kort hebben gehad, en wij verheugd waren dat Nick het paard zou gaan uitbrengen, zijn wij nu even verheugd met  het nieuws dat Scott in het zadel van Everest plaats zal nemen.’

Everest werd geveild tijdens de 2013 editie van de Dutch Sport Horse Sales (foto). Hierna werd hij met veel succes uitgebracht door Stal Hendrix-ruiter Luc Steeghs. De combinatie eindigde op een zeer respectabele derde plaats tijdens de KWPN-Kampioenschappen voor zevenjarigen, die in augustus vorig jaar plaatsvonden.

De grootste prestatie van Everest tot nu toe is zijn resultaat tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden dat vorig jaar september op het Domein Zangersheide in Lanaken werd gehouden. Daar hield hij de eer van het KWPN-stamboek hoog door de bronzen medaille te bemachtigen.

Persbericht Stal Hendrix & Dutch Sport Horse Sales

Foto: DigiShots

Reacties